Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 29 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: verslavend lekkere noodles met tempeh en pindakaas

Krokant gebakken tempeh, noodles met een bite, een romige pindakaas-dressing en zoetzure komkommer… Deze noodles met tempeh en pindakaas van Bonappetit.com zijn verslavend lekker! En nog vegetarisch ook.

Het lijkt net alsof je een hele waslijst aan ingrediënten nodig hebt voor deze noodles met tempeh en pindakaas. Maar echt: dat valt heus mee. De meeste staan al in je keukenkastje en je gebruikt bijna dezelfde ingrediënten voor de pindakaas-dressing als voor de tempeh.

Praktisch gezien hoef je dan alleen nog maar een komkommer, noodles, tempeh, koriander, bosui en limoenen in te slaan. Valt mee toch?

Noodles met tempeh en pindakaas

Zo maak je deze noodles met tempeh

Maak eerst de zoetzure komkommer. Meng alle ingrediënten in een bakje. Doe het deksel erop, schudden en zet weg tot gebruik.

Tijd voor de pindakaas-dressing. Giet de olie in een wok of koekenpan (deze gebruik je straks ook weer voor de tempeh, dus check of dat gaat passen) en bak de gember en knoflook in 1 tot 2 minuten zacht. Schep ze uit de olie in een schaal, voor de dressing.

Doe de pindakaas, sambal, sojasaus, limoensap en honing bij de knoflook en gember in de schaal. Meng door elkaar met een garde en voeg dan beetje bij beetje het hete water toe. Blijf kloppen en stop pas wanneer je een gladde, dunne dressing hebt. Voeg indien nodig nog wat water toe. Breng op smaak met zout.

Verhit de wok of pan nogmaals, op medium-hoog vuur, met twee eetlepels olie. Leg de tempeh in een enkele laag in de pan (je moet het misschien in twee porties bakken). Bestrooi met een snufje zout en laat ongeveer 2 minuten bakken, tot ‘ie aan één kant goudbruin is. Voeg dan nog een eetlepel olie toe, beweeg de tempeh door de pan en laat in 5 minuten helemaal bruin en krokant bakken.

Klop ondertussen de andere ingrediënten door elkaar: hiermee maak je een saus voor de tempeh. Meng het limoensap, sojasaus, sambal oelek, honing en water in een klein kommetje.

Als de tempeh krokant is, voeg je de saus toe aan de pan. Laat bakken tot de saus helemaal is ingekookt: een minuutje ongeveer. Schep de tempeh dan uit de pan.

Kook de ramen noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking, tot ze gaar zijn, maar nog wel een bite hebben. Giet af en spoel af met warm water. Meng de warme noodles door de pindakaas-dressing in de grote kom.

Schep de noodles op de borden en verdeel de krokante tempeh erover. Bestrooi met de gehakte koriander, bosui en de zoetzure komkommer.

Ook interessant:

Zelf tempeh maken: zo doe je dat

Vegetarische noodles met tempeh voor weekmenu week 31
Nancy van Batenburg voor Culy