Bacon brownies van Nigella Lawson

Culy 14 okt 2012 Dessertrecepten

Het is zeker niet het eerste ingrediënt waar je aan denkt als je brownies gaat bakken, je zal er waarschijnlijk eerder van schrikken als je het ziet. Toch is de bacon in dit recept ontzettend lekker en geeft het net dat beetje extra. Dit bacon brownies recept is van keukengodin Nigella Lawson.

Verwarm je oven voor op 190 graden en vet een 25 cm lang rechthoekig bakblik in.

Verwarm een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de bacon totdat -ie krokant is. Voeg de siroop toe, meng het goed met de bacon en leg op een bordje of plank om af te koelen.

Smelt de boter op laag vuur en voeg al roerend met een houten spatel de suiker toe. Haal de pan van het vuur en voeg de cacao, bloem en baking soda toe en meng goed. Voeg de geklutste eieren toe en blijf goed roeren tot alles met elkaar gemengd is.

Voeg de chocolade en fijngehakte bacon toe aan het mengsel, meng weer goed en giet het in het bakblik. Bak de brownies 20-25 minuten zodat de bovenkant droog aanvoelt maar de binnenkant nog plakkerig. Laat het een beetje afkoelen en serveer ze in stukjes als ze nog een beetje warm van binnen zijn.

  • 125 gram bacon of ontbijtspek, fijngehakt
  • 2 theelepel Golden syrup (te koop bij natuurwinkels en bakwinkels, eventueel te vervangen door maple syrup of honing)
  • 150 gram zachte ongezouten boter
  • 250 gram lichtbruine suiker
  • 75 gram cacaopoeder
  • 150 gram bloem
  • 1 theelepel baking soda
  • 4 grote eieren geklutst
  • 150 gram donkere chocolade fijngehakt
Reageer op artikel:
Bacon brownies van Nigella Lawson
Sluiten