Hack voor spectaculaire toetjes: mascarpone-schotsen (uit de vriezer)

We kwamen laatst een toffe dessert hack tegen en dachten meteen: dit gaat ons leven verrijken. Dat zit ‘m vooral in de combinatie eenvoudig om te maken en spectaculair resultaat. Maak kennis met mascarpone-schotsen.

Hoe werkt het?

Food blogger Ed Smith van Rocket & Squash laat zien hoe je van mascarpone het perfecte ingrediënt maakt voor een spectaculair toetje:

  • Meng 125 gram mascarpone met 2 à 3 eetlepels poedersuiker in een kom. Gebruik een spatel om de mascarpone wat zachter te maken.
  • Spreid het mengsel met een paletmes uit op een siliconen bakmatje, niet dikker dan 1 à 2 millimeter.
  • Zet minstens 1 uur in de vriezer.
  • Pel nu de mascarpone van het bakmatje en breek in rustieke stukken.
  • Bewaar deze stukken in een bakje en vries opnieuw in tot wanneer je het nodig hebt.

Let op: omdat de mascarpone-schotsen kunnen smelten, is het belangrijk dat je ze à la minute serveert.

Wat kun je allemaal met mascarpone-schotsen?

Je begrijpt dat deze schotsen behoorlijk perfect zijn voor toekomstige toetjes. We zien al helemaal voor ons hoe we onze appelcrumble, Dame Blanche, of panna cotta rustiek afwerken met de bevroren mascarponestukken.

Ook voor de afwerking van (ijs)taarten kun je dit inzetten. Bedenker Ed Smith doet het daarnaast ook op zijn havermoutpap, want waarom ook niet? Het contrast tussen warm en koud is ongetwijfeld geweldig.

Het handige aan deze hack is ook dat je de geschaafde mascarpone gewoon in de diepvries bewaart en daarmee dus altijd een voorraadje in huis hebt.

 

Meer kook hacks?

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Hack voor spectaculaire toetjes: mascarpone-schotsen (uit de vriezer)
Sluiten