Pannacotta met bastognekoekjes

Culy 14 mrt 2012 Dessertrecepten

Bastognekoekjes; wie vindt die nu niet lekker? Dit heerlijke recept komt van de blog Lyntje.nl.

Doe 10 koekjes in een keukenmachine en maal ze tot er echt geen brokje meer in zit. Doe dit bij de slagroom en roer dit even goed door dat de kruimels een soort van oplossen. Week de gelatineblaadjes in koud water voor ongeveer 5 minuten. Verwarm de volle melk ondertussen op en voeg daar de geweekte gelatineblaadjes in, deze lossen vrijwel meteen op.

Om er voor te zorgen dat er geen stukjes in de pudding komen kan je de slagroom met de kruimels het beste even zeven. Voeg vervolgens de melk toe en roer dit goed door.

Verdeel het over de vormpjes en doe er een stukje huishoudfolie over zodat de bovenkant niet uitdroogt. Een uur of 2 laten opstijven, even garneren met wat stukken van de koeken, en je hebt heerlijke bastognekoekjes panna cotta’s!

Voor 8 kleine puddings:

  • 600 ml slagroom
  • 12 bastognekoeken
  • 7 gelatineblaadjes
  • 200 ml volle melk
Reageer op artikel:
Pannacotta met bastognekoekjes
Sluiten