Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Kooktips 5 jul 2020
Leestijd: 3 minuten

Tips om een bijna lege pot pindakaas leeg te maken

Staat er in jouw keukenkastje ook nog een pot pindakaas die bijna leeg is? Toegegeven: vaak zien de laatste restjes pindakaas er niet zo heel smakelijk uit. Toch zijn er een paar simpele hacks waarmee je een bijna lege pot pindakaas op een makkelijke (en vaak lekkere!) manier kunt leegmaken.

Lege pot pindakaas leegmaken

Eerst delen we de saaie methode, en dan bedoelen we enkel het leegmaken van een pot pindakaas. Zonder meer. Daarvoor kun je het beste een siliconen spatel gebruiken om de laatste restjes pindakaas uit de pot te halen.

Zo’n standaard siliconen spatel is meestal te breed, maar er bestaan ook smallere siliconen spatels (zoals in deze handige set) die voor lege potten pindakaas ideaal zijn. Zijn de meeste restjes weg? Dan kun je de pot nog even vullen met een sopje van heet water en spoelmiddel. Vervolgens kun je de pot makkelijk schoonmaken of in de vaatwasser gooien. Et voilà! Schoon.

Nu wordt het leuk

Maar goed: liever maken we onze restjes pindakaas op aan de hand van een recept. Je gebruikt het glazen potje dan als bakje om een ontbijtje of lunch in te maken. Dat lepel je dan op zijn beurt uit, inclusief de laatste restjes pindakaas. Handig!

Wat je zoal kunt maken? Eigenlijk alles wat lekker is met een beetje pindakaas. Wij denken aan:

  • Overnight oats: door je lege pot pindakaas te vullen met de ingrediënten van je favoriete overnight oats (en dit een nachtje in de koelkast te laten staan), zullen de restjes pindakaas door de vloeistof veel makkelijker loskomen van de wand. Superhandig en ook nog eens extreem lekker. Maak je overnight oats bijvoorbeeld naar ons recept met koffie, of met pindakaas, amandelmelk, maply syrup en chiazaad.

  • Chiapudding: over chiazaad gesproken, ook chiapudding is natuurlijk een extreem goeie kandidaat om je lege pot pindakaas mee te vullen. Ook hier geldt weer: de vloeistof in de pudding zal de pindakaas veel sneller losweken. Ons favoriete recept? Chiapudding met banaan en kokos
  • Warme chocolademelk: dat de combinatie tussen pindakaas en chocolade fantastisch is, weten we al langer (kijk maar naar de Peanut Butter Cup Frappuccino van Starbucks!). Lovers van chocolademelk weten dus nu dat ze hun chocolademelk voortaan nooit meer in een kop gaan maken (waarom zou je?) maar in een lege pot pindakaas. Van de pindakaas wordt de chocolademelk alleen maar lekkerder, we promise.
  • Smoothies: fan van smoothie bowls in de ochtend? Maak je smoothie dan ‘es de avond van tevoren en schenk in een bijna lege pot pindakaas. Het enige wat je de volgende ochtend hoeft te doen is de smoothie voorzien van je favoriete toppings. In deze bosbessensmoothie zit bijvoorbeeld al pindakaas, superlekker.
  • Lunch to go: heb je nog een restje groene curry over? Of een frisse Aziatische noedelsalade? Of nog beter: een restje pindakaascurry met bloemkool en kikkererwten? Ruil je plastic bakje dan om voor een pot pindakaas. Van een originele lunch to go gesproken.

Meer pindakaas?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.