Bosbessen & pindakaas smoothie van Vegadutchie

Culy 10 jun 2015 Drankjes

Hiep hiep hoera, het kookboek van de blog Vegadutchie is uit! En wij mogen het recept voor haar bosbessen & pindakaas smoothie delen.

Zo maak je het:

Mix alle ingredienten behalve de cacaonibs in de blender tot een gladde smoothie. Giet in een mooi glas en serveer met een paar achtergehouden cacaonibs.

Zelf amandelpasta maken

Je kunt in plaats van pindakaas ook (homemade) amandelpasta gebruiken. Die je maak je zo:

Verwarm de oven voor op 175 graden en rooster een kopje amandelen 10 minuten op een bakplaat. Laat afkoelen en schep ze in de keukenmachine met een snuf zout. Laat ongeveer 15 minuten draaien tot een romige pasta ontstaat en pauzeer af en toe om de randen af te schrapen. Bewaar de amandelpasta in een glazen potje.

Vegadutchie-bosbessen-pindakaas-smoothie

Vegadutchie, het kookboek

Vegadutchie is een boek vol overheerlijke vegan recepten. Zelfs de meest doorgewinterde vleeseters zijn om na het proeven van een brownie met zoete kokosslagroom, kerriehumus met pastinaakchips of een peer- & basilicumsmoothie.Vegadutchie

Het kookboek bevat zowel spannende, nieuwe recepten als bijgewerkte toppers van het blog en staat vol verleidelijke foto’s, herkenbare verhalen en praktische variatietips. Maak koken leuk en uitdagend en neem jezelf en eten vooral niet té serieus. Geniet!

Vegadutchie is nu te koop in de (digitale) boekhandel voor € 22,95.

Voor 1 smoothie:

  • 200 ml ongezoete amandelmelk, of andere plantaardige melk
  • 2 kleine bananen, in stukjes en ingevroren (of 2 verse bananen + wat ijsklontjes)
  • Handjevol bosbessen, ingevroren
  • 1 eetlepel biologische pindakaas
  • Snuf vanillepoeder
  • Snuf kaneel
  • Cacaonibs
Reageer op artikel:
Bosbessen & pindakaas smoothie van Vegadutchie
Sluiten