Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 12 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

Weekmenu voor 15 t/m 21 mei: gevarieerde recepten met broccoli

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel eens een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Broccoli: wie is er niet groot mee geworden? Of het nou om kleur of smaak gaat: de groene stronk is een dankbaar exemplaar voor een geheel weekmenu. Een week vol recepten met broccoli dus.

> Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s!

Maandag

Een vaak bestelde optie op het restaurant menu van menig Chinees restaurant: kip cashew. Nu is het zo dat ‘ie daar misschien het allerlekkerst smaakt, maar met deze – overigens supermakkelijke – versie haal je dat gevoel én die smaak volledig zelf in huis. Sowieso eentje die voor herhaling vatbaar is.

Foto van kip cashew met broccoli
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: makkelijke kip cashew met broccoli

Dinsdag

De tijd van doorgekookte broccoli zonder zout hebben we – godzijdank – inmiddels ver achter ons gelaten. Sterker nog: broccoli is zo veelzijdig en smaakvol dat wanneer je ‘m goed bereidt, hij werkelijk de show kan stelen. Dat doet ‘ie bijvoorbeeld als geen ander in deze smaakvolle pasta met chili én citroen.

pasta met broccoli, citroen en chili
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: pasta met broccoli, knoflook, citroen en chili

Woensdag

Eenvoudig is ‘ie zeker, maar een bommetje smaak? Dat is ‘ie helemaal. Misschien niet meteen de combinatie waar je aan zou denken, maar daar heb je Culy voor natuurlijk. Broccoli met sinaasappel, miso en rode ui? Jawel: probeer het en je zult het meemaken.

Broccoli salade
Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: broccolisalade met amandel en miso-sinaasappeldressing

Donderdag

Inmiddels een paar dagen verder en we hebben pasta, kip én salade al afgevinkt. Een soep is er ook zeker eentje die voor moet komen in een week vol recepten met broccoli. En niet zo maar een soep, deze geurige Thaise versie tilt broccoli naar een compleet ander niveau. Maak genoeg, dan heb je de dag erna meteen een indrukwekkende lunch klaarstaan.

Thaise broccolisoep
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: geurige Thaise broccolisoep (vegan!) met kokosmelk

Vrijdag

Waarschijnlijk geen dag om uitgebreid in de keuken te staan. We gebruiken voor dit recept dan ook garnalen en broccoli uit de diepvries, die tegelijk met de rijst garen. Je hebt verder dus alleen nog maar een beetje verse gember nodig om dit gerecht te kunnen maken.

garnalen met honing-sojasaus
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: rijst met broccoli en garnalen met honing-sojasaus

Zaterdag

Niks lekkerders dan een zaterdagavond met een grote ovenschaal met pasta en veel kaas. Om te delen, of om gewoon regelrecht met een lepel in je eentje aan te vallen. Laat het dan deze snelle mac & cheese zijn. Bijkomend voordeel: het is gezonder dan je in eerste instantie zou denken.

snelle mac and cheese met broccoli
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: snelle mac and cheese met broccoli

Zondag

We sluiten de week af met een klapper onder de recepten met broccoli. Deze noodles hebben alles in zich om de week succesvol af te ronden: ze zijn snel om te maken, makkelijk om voor elkaar te krijgen én zitten bomvol smaak – niet geheel onbelangrijk. Op naar weer een nieuwe week.

snelle noodles met broccoli en biefstukreepjes
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: snelle noedels met broccoli en biefstukreepjes

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.