Martine van Groenigen
Martine van Groenigen Kooktips 6 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Verrassend: de lekkerste gnocchi komt uit de… airfryer

Wie een beetje op de hoogte is van het wel en wee op de Culy-redactie weet dat je altijd aan mag kloppen met een bordje warme gnocchi. We zijn er nou eenmaal lichtelijk aan verslaafd. Onlangs lazen we dat de lekkerste gnocchi uit de airfryer komt. En dat stemt ons even gelukkig als verbaasd.

En daarom namen we de proef op de som: gnocchi uit de airfryer, it is.

Een ode aan gnocchi

Het is zacht en op het eerste oog klef, maar zet je je tanden erin dan is het precies klef genoeg om je even terug te laten denken aan die vakantielover in Italië toen je net 16 was. Gnocchi is alles waar je naar verlangt en meer.

Het biedt comfort, is vullend en – vaak dankzij de saus – ook voedzaam. Het is als een warme knuffel op de dagen dat je daar zo naar kunt verlangen en als een beste vriend naast je op de bank als ‘ie er even niet is. Helaas lacht het bordje comfort niet zo hard om je grappen.

Onze favo gnocchi recepten waar we altijd weer bij wegzwijmelen? Op nummer één: gnocchi caprese. Als een vakantie in Italië die nooit eindigt. Verder zijn we verslaafd aan gnocchi met venkelworst en lentegroen en gnocchi met madame jeanette-boter en garnalen.

Gnocchi met garnalen, madame jeanette en tomaat
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Gnocchi uit de airfryer

Toen we onlangs lazen dat de lekkerste gnocchi uit de airfryer komt, moesten we even twee keer kijken. De airfryer? De veredelde friteuse zonder spetterende olie? Va bene! 

Want gnocchi uit de airfryer kunnen we ons best voorstellen, maar of ‘t dan ook zo lekker gooey blijft, weten we zo net nog niet. Culy’s Martine probeerde ‘t uit en was niet teleurgesteld.

Met verse gnocchi uit de supermarkt kom je een heel eind. Rol ze eventjes door wat olijfolie en eventueel lekkere kruiden als je ‘t helemaal bont wil maken en doe ze hierna in de airfryer. Tien à vijftien minuutjes op 200°C will do the job.

Onze conclusie? Als je echt zachte gnocchi wil zoals ze zijn wanneer je de aardappelkussentjes kort kookt, moet je wegblijven van de airfryer. Wil je juist iets knapperigers, dan is de airfryer erg geschikt. Ze worden langs buiten heel licht krokant maar blijven van binnen een beetje de textuur van een Babybel houden. Lekker in bijvoorbeeld een makkelijke tomatensaus met mozzarella en veel oregano.

Comfort food alarm: 15x de lekkerste gnocchirecepten op een rij

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.