Auke Sprangers
Auke Sprangers Afhalen 5 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Davie’s Amsterdam: een sandwichbar van de voormalig La Rive-chef met broodjes die viral gaan

Sinds de lockdown schieten broodjeszaken als paddenstoelen uit de grond. Helemaal niet erg, vinden wij, vooral niet als het gaat om exemplaren zoals Davie’s Amsterdam. Een menu vol broodjes die inmiddels bovenaan ieders wishlist prijken.

Ofwel: met zorgvuldig belegde showstoppers waarbij alle ingrediënten met precisie op elkaar zijn afgestemd.

Davie’s Amsterdam: sandwichbar van een sterrenchef met viral broodjes

Een onvergetelijk broodje maken is één van die dingen die vaak flink onderschat worden. Als er ook maar 1 component tegenvalt, kan het de rest ook naar beneden halen. En dat willen we niet, moet de eigenaar van broodjeszaak Davie’s Amsterdam gedacht hebben.

davie's amsterdam
Bron: Davie's Amsterdam

Ervaring

En die eigenaar, dat is de 38-jarige David Baxter. Baxter is al een ervaren chef wanneer hij dit jaar zijn sandwichshop in de Jordaan opent. Voorheen werkte hij namelijk als chef bij La Rive én bij Café Cliché in Amsterdam-Oost. Hij besloot om met al zijn ervaring dé perfecte broodjes te gaan creëren.

Op het menu

Zodoende opende hij Davie’s Amsterdam: een broodjeszaak zonder gedoe, overdadig interieur of ingewikkelde concepten. Een kleine sandwichbar in hartje Jordaan, met vier vaste broodjes op het menu en 1 maandelijks wisselende special.

Kwaliteit

Elk broodje is tot in de puntjes uitgedacht, gemaakt en geperfectioneerd. Zo bereidt hij het vlees en de vis helemaal zelf en krijgt elk beleg een passend brood, gemaakt door een bakker in Amsterdam-Noord. De porties zijn goed afgestemd en naast een feest van smaken wil het oog ook wat, zoals een gemarmerd brood van rogge en zuurdesem.

Pastrami

Dé favoriet en rijen-veroorzaker rond lunchtijd is de ‘Lelie’ – vernoemd naar de straat waar Davie’s zich bevindt -: met grove stukken pastrami, Engelse mosterd en Amsterdams zuur op dat gemarmerde brood dus. Maar vergeet vooral ook die maandelijkse special niet, of natuurlijk de zelf gerookte zalm.

Het adres van Davie’s Amsterdam:

Je vindt Davie’s Amsterdam op de Tweede Leliedwarsstraat 13
Check de website voor meer informatie

Meer hotspots voor broodjes?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.