Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Kooktips 30 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Wil je wel cheesecake, maar geen volledige taart? Dit is de tip

Van cheesecake worden we instant vrolijk. Die ongeëvenaarde smeuïgheid ervan heeft haast iets sensueels vinden we, maar dat terzijde. Want wat als je nou wél zin hebt in cheesecake, maar – om wat voor reden dan ook – geen hele taart wil bakken? Wij hebben de oplossing.

Met een beetje zelfdiscipline doe je niemand kwaad. En om te vermijden dat je in twee dagen een volledige cheesecake naar binnen werkt, hebben we een goeie hack voor je. Niet dat we je zouden veroordelen mocht je tóch gewoon voor de volledige taart gaan overigens. Daar hebben wij als Culy-redactie alle begrip voor.

Wat is die hack dan?

De truc in kwestie vonden we bij Bon Appétit. Hun advies? Gebruik geen ronde springvorm, maar een langwerpig bakblik. Halveer je de ingrediënten van een normale portie cheesecake, dan passen die daar namelijk precies in.

Die moet je dus even halveren, en bedek het bakblik steeds met twee vellen bakpapier die je kruiselings over elkaar ligt. Verder is de werkwijze met een bakblik hetzelfde als die met een springvorm. Natuurlijk zal je dan geen mooie taartpunten kunnen snijden, maar wel weer toffe repen.

cheesecakerepen met pompoen
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Lukt dit bij elk cheesecake recept?

Het antwoord is simpel: ja. Van een klassieke exemplaar tot de Baskische versie of een variant met Oreo. Let wel: het is de bedoeling dat je elk ingrediënt door tweeën deelt. Daarom kun je het beste recepten selecteren met makkelijk deelbare hoeveelheden. Het belangrijkste hierbij is dat je oorspronkelijke recept een even aantal eieren bevat.

En tot slot: door de verminderde hoeveelheden is de baktijd mogelijk een klein beetje minder. Hou je cheesecake dus goed in de gaten wanneer hij in de oven staat. Een cheesecake is doorgaans klaar wanneer je zachtjes met je vinger in het midden van de cake kunt duwen zonder dat daar deegresten aan blijven hangen.

Overtuigd? Dit zijn onze favoriete recepten:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.