Culy Homemade: Oreo Cheesecake

Culy 3 mei 2013 Dessertrecepten

Oreo Cheesecake. Need we say more?

Bedek de springvorm met bakpapier (sowieso de bodem, maar liefst ook de randen) en vet in met wat boter.

Verkruimel de Oreo’s totdat ze heel fijn zijn. Wij gebruiken een vijzel, maar je kunt ze ook in een theedoek doen, deze dichtknopen en er heel hard op slaan met bv. een pan of deegroller.

Meng de koekkruimels met de gesmolten boter (die moet echt gesmolten zijn!), roer het goed door en bedek hiermee de bodem van een taartvorm (plusminus 24 cm diameter). Stop de vorm in de koelkast.

Zorg dat de eieren en roomkaas op kamertemperatuur zijn. Roer de roomkaas goed los (eventueel met een mixer) zodat er geen klontjes meer inzitten. Meng de roomkaas met de eieren, crème fraîche, bloem en suiker met een mixer of in de keukenmachine.

Giet dit mengsel op de opgesteven koekjesbodem en bak 45 minuten in de oven op 175 graden. Zet de oven daarna zachter, op 100 graden, en laat de taart er nog een kwartiertje in staan. De taart is goed als het binnenste zacht is, maar niet vloeibaar. De bovenkant wordt een beetje goudbruin (da’s niet erg).

Laat de taart afkoelen op een rooster en maak tenslotte af met grof gehakte Oreo koekjes. Geniet ervan!

Meer overheerlijke cheesecakes maken? Check onze ultieme guide: Cheesecake maken, de beste recepten op een rij!

  • 200 gram Oreo’s voor bodem + 100 gram Oreo’s voor topping
  • 75 gram gesmolten boter
  • 600 gram monchou (of roomkaas)
  • 150 gram suiker
  • 3 eieren
  • 1 volle eetlepel bloem
  • 125 ml crème fraîche
  • Springvorm (24 cm), ingevet
  • Bakpapier
  • Mixer of keukenmachine
Reageer op artikel:
Culy Homemade: Oreo Cheesecake
Sluiten