Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 25 mei 2018
Leestijd: 2 minuten

Zo kun je marshmallows roosteren zonder kampvuur

Marshmallows roosteren gaat niet zonder kampvuur, lange takken en een idyllische kampeerplek, ergens in Amerika. Denk je. Want deze geroosterde knakkers maak je ook gewoon binnenshuis, zonder padvinderstalenten. Wij laten je zien hoe.

Ja: marshmallows roosteren kán natuurlijk boven een kampvuur. Met stokjes. Maar omdat we niet allemaal buitenmensen zijn, noch over de gaven van een buitenmens beschikken, doen wij het gewoon binnen. In the comfort of our own homes, zoals de Amerikanen dat zo mooi zeggen.

marshmallows roosteren s'mores

Marshmallows roosteren op gas

Beschik je over een fornuis waarop je kookt op gas, dan ben je een gezegend mens. Niet alleen worden je pannen dan supersnel warm (waarbij je met elektrisch koken nog weleens veel geduld moet oefenen), je kunt de gasvlam ook fantastisch gebruiken voor het roosteren van dingen. Denk aan paprika’s en aubergines en dus ook marshmallows.

Doe je dit met behulp van een satéprikker, kijk dan uit dat die geen vlam vat. Het beste kun je de houten stokjes eerst even laten weken in een bakje met water. Of gebruik ijzeren prikpennen.

marshmallows roosteren zonder kampvuur

Met een gasbrander

Heb je geen gasfornuis? Niet getreurd: het kan ook met een gasbrander of zo’n klein brûlée-brandertje, dat je ook wel gebruikt voor crème brûlée.

De suikers in de marshmallow zullen door de hitte karameliseren en zorgen voor een knapperig, gebrand laagje. Heerlijk!

Oreo crème brûlée
Nancy van Batenburg voor Culy

Lekkere ideeën voor geroosterde marshmallows

Marshmallows roosteren zonder kampvuur is dus geen enkel probleem! Maar wat doe je vervolgens met die geroosterde marshmallows, behalve direct opeten?

  • De simpelste manier is om er je warme chocolademelk mee af te toppen. Of een kopje koffie
  • Prik een geroosterde marshmallow op je ijsje
  • Doe zoals de Amerikanen en maak s’mores! In plaats van Graham’s Crackers die zij gebruiken (wij gebruiken in plaats daarvan vaak biscuitjes) kun je ook eens twee mini-stroopwafels of speculaasjes nemen. Of je andere favoriete koekje
  • Beleg eens een croissant met geroosterde marshmallows. Eventueel met een lik salted caramel. Je weet niet wat je proeft!
  • Maak er tartines mee, besmeerd met boter en gebakken in een pan
  • Versier deze brownies met marshmallows en cookie crumble met geroosterde marshmallows
  • Verdeel ze over een pavlova met room, chocolade en (karamel)popcorn
  • Roer ze door het ‘beslag’ voor zelfgemaakte rocky road
marshmallows roosteren chocolademelk

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.