Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Stad 24 mei 2018
Leestijd: 2 minuten

Geef een burger aan een dakloze op International Hamburger Day

Elk jaar maakt ons culinaire hart een sprongetje als het weer bijna 28 mei is. Wereldwijd vieren we dan namelijk International Hamburger Day! En als we ergens blij van worden, is het wel van een lekkere, sappige burger. En al helemaal als de burger van ‘hamburgerkoning’ Diego Buik is, die in het verleden verschillende prijzen voor zijn burgers in ontvangst mocht nemen.

Misschien weet je het nog wel: vorig jaar maakte Diego Buik, een bekend hamburgerchef uit Rotterdam, op International Hamburger Day de duurste hamburger ter wereld. Dit jaar heeft ‘de hamburgerkoning’ een nieuwe actie bedacht waar wij maar al te graag aan meedoen. Op 28 mei verkoopt Diego de hele dag burgers voor slechts €2. Daarvan is de helft van de opbrengst ook nog eens voor een speciale maaltijd voor dak- en thuislozen.

Hamburger van Diego Buik voor International Hamburger Day op 28 mei

Jij een burger, zij een burger

Als jij overdag een burger bij Diego komt halen, dan maak je als eerste kennis met de eerste burger die Diego straks is zijn eigen restaurant op de kaart heeft staan. Die burger eet je natuurlijk helemaal fijn met het idee dat er ‘s avonds door jouw bijdrage een dak- of thuisloze óók kan genieten van een lekkere burger. ‘Na de duurste burger wil ik dit jaar iets terug doen voor mensen die het niet kunnen veroorloven om een burger te betalen,’ vertelt Diego.

‘s Avonds wordt er door middel van een benefietavond voor meer dan 1000 Rotterdamse daklozen een heerlijke hamburger geserveerd. Een initiatief waar wij blij van worden!

Waar haal je de burger?

Je bent maandag 28 mei welkom tussen 12:00 en 18:00 bij de speciale ‘meat-up’. Je vindt Diego’s foodtruck op het Schouwburgplein in Rotterdam, ter hoogte van de Korte Lijnbaan. Let op, want je kan alleen met pin betalen.

Lukt het niet om langs te komen? Dan hoef je ook niet lang meer te wachten, want binnenkort hoopt Diego zijn eigen restaurant DIEGO’S te openen. Wordt vervolgd!

Meer hamburgers!

Na het lezen hiervan nu al zin gekregen in een burger? Maak deze hamburgers met gebakken champignons of ga voor een barbecue burger met bacon en cheddar. Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox ontvangen? Meld je aan voor Culy’s Recept van de Dag!

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.