Redactie
Redactie Recepten 11 apr 2013
Leestijd: 1 minuut

Guilty pleasure: rocky road chunks

Een heerlijk receptje van lezeres Carina. “Dit zijn mijn good old rocky road chunks, een succes op elk feestje! Het origineel is van Nigella, maar die zijn zo volgegooid met boter, suiker en room dat ik het lichter en naar mijn idee ook veel lekkerder heb gemaakt. Niet dat ze nu heel licht en gezond zijn, maar wel puurder. De noten maken het ook lekker crunchy.”

Scheur alle marshmallows in stukjes. Als je mini marshmallows hebt, kun je ze zo gebruiken. Verkruimel de biscuitjes met je hand of met een groot mes tot kleine stukjes. Hak de noten ook tot kleinere stukken. Er mogen grotere en kleinere stukjes bij zitten, dat maakt juist de verrassing van elk koekje!

Leg een ovenschaal (gemiddelde grootte) klaar met aluminium of bakpapier erin. Als je dit klaar hebt liggen, maak dan de chocola langzaam aan warm; dit kan au bain-marie (laat het heel zachtjes smelten!). Als het helemaal gesmolten is, doe dan de scheut stroop erdoorheen.

Roer even en doe de marshmallows, koek en noten in de pan met de gesmolten chocolade. Meng alles heel goed door elkaar. Giet het in de ovenschaal. Zorg dat je het zo gelijk mogelijk verdeeld. Stop het in de ijskast en laat het de komende twee uur hard worden.

Als het goed hard is, haal de plak dan uit de schaal en snijd deze in blokjes. Strooi er wat poedersuiker overheen en geniet. Zondig lekker!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.