Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 29 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Zelf Ben & Jerry’s ijs maken: hoe lastig is dat?

Chunky Monkey, Chocolate Chip Cookie Dough: de smaken van Ben & Jerry’s ijs zijn wereldberoemd. Soms zijn ze ook knotsgek en over the top (denk alleen al aan de nieuwste smaak: Netflix & Chilll’d) en dat is misschien ook wel de kracht van deze ijsmakers. Maar hoe lastig zou het zijn om zélf Ben & Jerry’s ijs te maken?

In onderstaande video zie je hoe je zelf je favoriete Ben & Jerry’s ijssmaken kunt maken.

Zelf Ben & Jerry’s ijs maken

Van alle video’s die website Bon Appétit dagelijks de Youtube-ether in slingert, zijn de Gourmet Makes-video’s toch wel onze favoriet. In deze serie waagt chef patisserie Claire Saffitz zich elke week aan het nabootsen van een geliefd soort Amerikaans junkfood. Denk aan snoeprepen, M&M’s, Oreo’s en Jelly Beans.

Niet alleen maakt ze deze tasty treats na: ze verbetert ze tot een culinaire versie. Niet zonder slag of stoot, maar altijd verdienstelijk.

Maar nu de hamvraag: is het mogelijk om Ben & Jerry’s ijs nóg beter te maken? Claire gaat de uitdaging aan in onderstaande video.

De uitdaging

Ze maakt vier smaken: pistache (in Nederland niet verkrijgbaar), Chunky Monkey, Cherry Garcia en Brewed to Matter – koffie-ijs (in Nederland niet verkrijgbaar).

Interessant: voor alle ijssmaken wordt bij Ben & Jerry’s gebruik gemaakt van twee standaard batches. Óf roomijs, of chocolade-ijs. Daar gaan al die salty pretzel swirls, fudge brownies en stukjes cookie dough dus doorheen.

Bron: Youtube

Core

Claire stelt zichzelf een extra uitdaging door haar zelfgemaakte Ben & Jerry’s ijs te voorzien van een ‘core’. Sommige ijssmaken van B&J’s hebben namelijk een kern van bijvoorbeeld gezouten karamel of koekjes.

Als ze eenmaal bezig is, krijgt ze de smaak te pakken. Al haar collega’s krijgen een eigen ijssmaak. Probeer deze video maar eens af te kijken zónder enorme trek in ijs te krijgen…

Bron: Youtube

Meer over Ben & Jerry’s:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.