Emmo de Bie
Emmo de Bie Inspiratie 1 dec 2022
Leestijd: 3 minuten

7 x heerlijke winter recepten met maar 5 ingrediënten

De wintermaanden; op de Culy-redactie zijn we er dol op. Lichtjes in de straten, schaatsen, Sinterklaas, kerst en oud & nieuw. Echt the most wonderful time of the year. Maar ook in deze tijd wil niet met ellenlange boodschappenlijstjes door de supermarkt struinen. Daarom hebben wedeze overheerlijke winter recepten met slechts 5 ingrediënten verzameld.

Laat deze korte boodschappenlijstjes je niet bedriegen, deze winter recepten vinken alle hokjes aan voor een ultiem winters gevoel. Daarnaast zijn ze, zoals je van Culy gewend bent, onwijs lekker en niet te moeilijk. We gaan er trouwens wel vanuit dat je ui, knoflook, peper, zout en olijfolie in je kast hebt staan.

1. Pasta met rookworst, spitskool en crème fraîche

Oké, dit gerecht bevat eigenlijk meer dan onze 5 beloofde ingrediënten. Maar come on, het merendeel heb je toch al in je kast staan. Dan heb je dus alleen nog rookworst, spitskool, pasta, crème fraîche en bieslook nodig. Maximaal winters comfort food, minimale inspanning.

Pasta met rookworst
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Pasta met rookworst, spitskool & crème fraîche

2. Pittige wontonsoep

Je kan met dit recept natuurlijk zelf je wontons gaan maken (superlekker en helemaal niet zo moeilijk), maar kant-en-klare wontons van de toko zijn ook prima. Dan heb je alleen nog bouillon, chili-olie (ook makkelijk zelf te maken), oestersaus en bieslook nodig. Deze pittige soep geeft je een flinke oppepper voor de koude, donkere maanden.

Pittige wontonsoep
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Pittige wontonsoep

3. Geroosterde pompoen met Burrata

Mocht je voor het vorige gerecht toch zelf chili-olie hebben gemaakt, dan komt die hier weer goed van pas! Maar je kan het ook prima bij de toko kopen. Dit winter recept straalt in zijn eenvoud. Zoete pompoen, romige Burrata en het samenspel van de chili-olie en five spice maken dit tot een werkelijke smaaksensatie.

Pompoen met burrata en crispy chili-oil
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Geroosterde pompoen met Burrata en crispy chili-olie

4. Herfstige traybake

Weer zo’n heerlijk herfst/winter recept waar je geen omkijken naar hebt. Door de krieltjes eerst te “hasselbacken” haal je de beste smaak en textuur uit je piepers. De oesterzwammen, pastinaak en rozemarijn maken dit een echte winterse klassieker.

herfstige traybake met krieltjes, pastinaak en oesterzwammen
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Herfstige traybake met krieltjes, spek, pastinaak en oesterzwam

5. Pecannotentaart

Naast hoofdgerechten kunnen toetjes natuurlijk niet ontbreken bij deze winter recepten. Deze taart is heerlijk bij de koffie of na een stevige maaltijd. Daarnaast brengen notentaarten op de een of andere manier altijd zo’n fijne najaarssfeer in huis.

makkelijke pecannotentaart
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Pecannotentaart met maar 5 ingrediënten

6. Snelle appeltaartjes

Last-minute nog een goed toetje nodig? Deze appeltaartjes staan in een mum van tijd op tafel. Misschien niet een echt typisch winter recept, maar wie zegt er nou nee tegen appeltaart?

Bron: Culy.nl

7. Herfstige whisky-cocktail met appel & kaneel

Om nog even voort te borduren op de appeltaartjes van hierboven, een heerlijke najaarscocktail. Door de whisky te infusen met appel, kaneel en vanille krijg je een flinke dosis najaarstroost met iedere slok. Ook heerlijk in een Hot Toddy.

Herfst recept: herfstige whisky-cocktail met appel & kaneel
Bron: Flickr

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.