Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 15 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: pasta met rookworst, spitskool en crème fraîche

Deze pasta met rookworst, spitskool en ui is een echte portie comfort food. Zeker als je daar nog een lekkere lik crème fraîche en verse bieslook aan toevoegt. Een makkelijk en snel gerecht voor van die dagen dat je dat wel kunt gebruiken.

Wat ons betreft mag je helemaal zelf weten hoeveel crème fraîche je aan deze pasta met rookworst toevoegt. Onze tip: sinds kort ligt de crème fraîche van het Franse merk Le Gall in de schappen van de AH. En die is ontzéttend lekker en vol van smaak.

Wil je dit gerecht vegetarisch maken, gebruik dan een vega rookworst.

Pasta met rookworst
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Pasta met rookworst, spitskool en ui

Bak de blokjes rookworst aan in een beetje olijfolie tot ze krokant beginnen te worden. Schep ze uit de pan.

Voeg de ui toe aan de pan en laat in 5 minuten op laag vuur zachtjes bakken. Voeg dan ook de spitskool toe en zet het vuur hoger. Laat bakken tot de kool zacht is, ongeveer 5 tot 8 minuten. Voeg in de laatste minuut de knoflook toe en laat nog even bakken.

Kook ondertussen de pasta in ruim gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vang bij het afgieten wat van het pastawater op.

Breng de kool op smaak met flink wat verse peper en een snuf zout. Doe de rookworst erbij en roer door elkaar.

Voeg de mosterd en naar smaak smaak crème fraîche toe aan de pan (begin met de helft en voeg verder zoveel toe als je zelf lekker vindt). Verplaats de pasta met een tang naar de pan met de kool en de saus. Meng goed. Mocht je de saus nog wat losser willen maken, voeg dan nog een beetje van het pastawater toe.

Maak af met de gehakte bieslook en eventueel nog wat extra peper en zout.

Meer lekkere recepten: