Karlijn Mensink
Karlijn Mensink Inspiratie 23 okt 2020
Leestijd: 4 minuten

Weekmenu van Culy’s redactiestagiaire Karlijn

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze keer mag Culy’s redactiestagiaire Karlijn haar favo gerechtjes binnen dit weekmenu met je delen. Met haar Limburgse roots kan je wel raden wat voor soort gerechten er zullen passeren… Bourgondische!

Als kleine meid at ze eigenlijk al alles. Er is dan ook weinig dat Karlijn niet lust. Ze groeide op in een dorp net onder Maastricht, waar het zuurvlees je (bij wijze van) met de paplepel ingegoten werd. Maar wat ben je dan precies als je jezelf een Bourgondiër noemt? Nou, het is gewoon houden van álles dat met eten te maken heeft, aldus Karlijn.

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s

Oh, en maak jij één van deze recepten klaar komende week? Maak er een foto van, deel deze op je stories (of je Insta-grid) met #culyhomemade en @culynl en wij delen jouw foto via ons Instagram-account!

Maandag

Om dit weekmenu te starten kiest Karlijn voor een rijkelijk gevulde soep. Soep is al-tijd goed. Het biedt warmte tijdens de koudere dagen en met deze noedelsoep waan je je even in een warmer Aziatisch land. Spinazie is ook echt een groente die overal in zou mogen zitten. Voor deze soep gaat er dan bij Karlijn nog een extra handje (of twee) van deze bladgroente in. Yum!

Snelle noedelsoep met kip
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Snelle noedelsoep met kip en spinazie

Dinsdag

Echte Hollandse kost. Er gaat niks boven een portie zelf gestampte stamppot. Om de standaard stampotten-repertoire eens even te doorbreken was daar het Culy recept van stamppot met kerstomaatjes en sambal-cashewnoten. Iets waar je normaal niet zo snel op zou komen.

Je kunt je voorstellen dat de cashewnoten een welkome bite geven en de zoete kerstomaatjes de spicyness wat onderdrukken. Nou zitten er ook nog eens spruitjes, groene kool én prei in. Je voelt je direct een beter mens na het eten van deze stamppot.

Makkelijke stamppot met AH stamppotgroente
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Makkelijke stamppot met gepofte kerstomaten en sambal-cashewnoten

Woensdag

Zeg je curry, dan zeg je Karlijn. Voor een goede (pittige) curry kan je haar wakker maken. Dit Culy recept proefde ze voor aanvang van haar stageperiode en ze zou deze katsu curry sindsdien dag in dag uit kunnen eten. Een smaaksensatie in een kommetje, waarvan je wenst dat de bodem nooit in zicht komt. De krokante kip kan ook vervangen worden door tofu, ook erg lekker.

Japanse curry: chicken katsu curry
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Chicken katsu curry (Japanse curry met krokante kip)

Donderdag

In Italië is Karlijn nog nooit geweest (it’s a shame) maar dit land staat bovenaan haar culinaire to visit list. Dit weekmenu-recept van Culy voor gnocchi uit de oven met pompoen en paddestoelen is naast een feestmaal ook nog eens super makkelijk om te maken. Laat eventueel de spekreepjes achterwege voor een vegetarische variant.

gnocchi uit de oven
Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Krokante gnocchi uit de oven

Vrijdag

Vroeger was Karlijn’s lievelingseten pizza. Dat schreef ze zelfs op in de vriendenboekjes. Nu is het misschien nog steeds haar favo comfort food. Naast het feit dat the pizza life haar als pizzafanaat uitkoos, heeft ze ook een voorliefde voor burrata en prosciutto. Dit moet een teken zijn geweest van de pizza Goden: Culy maakte eerder dit pizzarecept waar Karlijn uitzinnig van raakt. Dit recept mag dus zeker niet missen in dit weekmenu.

Valentijns grerecht: pizza met burrata
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Pizza met Burrata, prosciutto en gefrituurde basilicum

Zaterdag

Door altijd nieuwe dingen uit te proberen, was daar ooit ook de kennismaking met coquilles. Sindsdien is dit één van Karlijn’s favoriete delicatessen. Als student eet je het dan ook niet wekelijks, maar het is een decadent fuifje als ze op tafel komen tijdens een speciaal moment. Genot ten top, deze uiterst luxe maaltijdsalade met coquilles in de hoofdrol.

Salade met coquilles
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Salade met coquilles en chilimayo (Coquille Louie)

Zondag

Terug in de tijd was zondag frietdag in huize Mensink. Daarom wordt ook dit weekmenu afgesloten met een portie krokant gebakken friet. Inclusief cheeseburger, want dat hoort er nou eenmaal bij (of maak de frietjes met zuurvlees, appelmoes en mayo. Hemels). Dit recept tover je volledig uit de oven en je zou willen dat je deze bereiding eerder uitgevonden had.

cheeseburger & frietjes
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Cheeseburger & frietjes, allemaal uit de oven!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.