Emmo de Bie
Emmo de Bie Inspiratie 6 jan 2023
Leestijd: 3 minuten

Weekmenu van 9 t/m 15 januari: winters comfort food

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze week bestrijden we de winterdip met een flinke portie comfort food. Dus trek die pantoffels maar aan.

Maandag

Als er één gerecht is dat we de hele winter (en de rest van het jaar) zouden kunnen eten, dan is het wel deze kippensoep met citroen en orzo. Door je kippenbouillon te pimpen met steranijs krijgt je soep een meer gelaagde smaak. Klaar in minder dan een half uurtje. Perfect voor de maandagavond.

kippensoep met orzo en citroen
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Kippensoep met citroen en orzo

Dinsdag

Dit weekmenu draait om winters eten en om comfort food. En laat die twee nou perfect samenkomen in deze pasta met winterpesto. Je maakt de pesto uiteraard zelf (uit een potje kan echt niet meer) met boerenkool. Winterser kan bijna niet. Daarnaast ben je ook nog eens in 20 luttele minuten klaar.

Pasta met winterpesto
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Woensdag

Op woensdag staat er weer een favoriet van de Culy-redactie op het weekmenu: enchiladas met kip in tomatensaus. Het geheim zit ‘m in de vulling van gegrilde kip en een goddelijke tomatensaus met koriander, chipotle en komijn. Een Mexicaans feestmaal waarbij de oven het meeste werk doet.

enchiladas
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Enchiladas met kip in tomatensaus

Donderdag

Met de week over de helft mag je jezelf best trakteren op een feestmaal. Deze risotto met spruitjes is een warme, winterse omhelzing in een kommetje. Je topt de risotto af met pangrattato, krokant Italiaans broodkruim. Daarnaast worden de spruitjes licht gefrituurd, voor een extra crunchy bite.

Risotto met spruitjes
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Risotto met spruitjes en pangratato

Vrijdag

Om het weekend in te luiden, staat er deze vrijdag een echte comfort-food knaller op het weekmenu. Echte smash burgers met bacon, avocado en blauwe kaas. Nog nooit eerder smash burgers gemaakt? Na dit recept bak je je burgers nooit meer op een andere manier. Crispy en juicy. Perfect om het weekend goed te starten.

smash burger
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Smash burger met bacon, avocado en blauwe kaas

Zaterdag

In het weekend is het natuurlijk heerlijk om wat uitgebreider te koken. Met deze Koreaanse bibimbap maak je alle onderdelen zelf, maar ben je alsnog in 40 minuten klaar! Dit Koreaanse comfort food is een allemansvriend. Hartig, verwarmend, vullend, troostend: één hap van een goede bibimbap en je zorgen verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Recept voor bibimbap met rundvlees
Bron: Culy.nl

> Naar recept: Koreaanse bibimbap

Zondag

We sluiten dit weekmenu af door in de Koreaanse sferen te blijven. Deze mac ‘n kimcheese combineert het warme, gelukzalige gevoel van een goeie mac ‘n cheese met de ultieme smaakmaker kimchi. Wat ons betreft geen betere manier om deze comfort-food week af te sluiten.

mac 'n kimcheese
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Mac ‘n kimcheese

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s

Oh, en maak jij één van deze recepten klaar komende week? Maak er een foto van, deel deze op je stories (of je Insta-grid) met #culyhomemade en @culynl en wij delen jouw foto via ons Instagram-account!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.