Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Inspiratie 21 nov 2025
Leestijd: 2 minuten

Weekmenu voor 24 t/m 30 november: praktisch zonder in te leveren op smaak

Dit weekmenu combineert het beste van twee werelden. Want waar we het praktisch houden in de bereiding, is de smaak toch steeds maximaal. We hebben het over een traybake met paddenstoelen, een ovenschotel met boerenkool en een complete maaltijd uit de airfryer. Voel je de eindejaarsdrukte ook alweer in je nek hijgen? Met deze recepten hou je de chaosfactor minimaal.

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s.

Culy’s weekmenu voor 24 november t/m 30 november:

Maandag

Met deze traybake met paddenstoelen, gnocchi en gorgonzola maken we het onszelf weer eens lekker makkelijk. Want dat de oven het grootste deel van het werk doet, betekent dat jij weer tijd overhoudt voor andere klusjes. En het eindresultaat? Dat zal binnen no time op zijn.

> Naar recept: traybake met gnocchi, paddenstoelen, tijm en gorgonzola

Traybake met paddenstoelen, gnocchi en blauwe kaas
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Dinsdag

Een flinke hand boerenkool per persoon: da’s wat er in deze boerenkool ovenschotel met prei en cannellini gaat. Een vitaminebom dus, en toch zó bevredigend lekker.

> Naar recept: ovenschotel met prei, boerenkool en cannellini

Boerenkool ovenschotel met prei en cannellini
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Woensdag

Heb jij er al eens aan gedacht om een volledige maaltijd van vis met citroen, piepers en spinaziesaus in je airfryer te maken? Dachten we al. Jamie Oliver laat in dit praktische recept zien hoe dat werkt. En heeft Jamie het bedacht, dan is smaak het laatste waar we ons zorgen over maken.

> Naar recept: vis met citroen, piepers & spinaziesaus uit de airfryer van Jamie Oliver

Vis uit de airfryer
David Loftus

Donderdag

Dit raviolirecept met garnalen, tomaatjes en vadouvanroomsaus is het soort gerecht dat op een doordeweekse avond nét dat beetje extra magie op tafel tovert. Het is snel klaar, praktisch, en toch verrassend luxe. Door de toevoeging van vadouvan krijgt dit Italiaanse pastagerecht ineens een kruidige Oosterse twist – en dat maakt ‘m net even anders dan anders.

> Naar recept: ravioli met garnalen, tomaatjes en vadouvan-roomsaus

Ravioli met garnalen en vadouvanroomsaus
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Vrijdag

Ben je al bekend met het fenomeen eenpanspasta (ook wel one pot pasta genoemd)? Het idee van deze eenpanspasta is dat je de restjes uit je koelkast opmaakt, een supersnel pastagerecht op tafel zet en ook nog eens heel weinig afwas hebt. Je bereidt ‘m namelijk helemaal in één pan.

> Naar recept: eenpanspasta met restjes uit je groentelade

Eenpanspasta met restjes uit je groentela
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Zaterdag

Plaattaarten: we houden ervan! En een plaattaart met artisjok? Dat is weer wat anders dan anders, en dit makkelijke gerecht valt wat ons betreft áltijd in de smaak. 

> Naar recept: plaattaart met artisjok, ricotta en kappertjes

plaattaart met artisjok, ricotta en kappertjes
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Zondag

Dit recept voor Pasta (penne) alla Vodka is goud waard. Het is afkomstig van de website Bon Appétit en wij werden er niet alleen verliefd op omdat het zo makkelijk en snel is, maar ook omdat je het kunt maken met weinig ingrediënten. En bovendien met ingrediënten die je bijna altijd wel in huis hebt.

> Naar recept: de makkelijkste Pasta alla Vodka ooit (en zó lekker!)

Afbeelding van pasta alla wodka
Nancy van Batenburg voor Culy

Onze populairste artikelen van deze week:

  1. De 20-minuten ovenschotel waar ik voor kies op een drukke avond
  2. Rodewijnsaus saai? Dit geheime ingrediënt tilt ‘m naar een hoger niveau
  3. Dit is waarom jij je vis altijd te ver doorbakt (en dit is hoe je het wél moet doen)
  4. Kip jambalaya (een Southern klassieker)
  5. Op en neer naar de culinaire hoofdstad van de wereld (binnen 3,5 uur ben je in Parijs!)

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Kerst komt eraan! Kook mee met Culy 🎄

Van verfijnde voorgerechten tot magische desserts, ontvang dagelijks ons recept van de dag.