Vis met citroen, piepers & spinaziesaus uit de airfryer van Jamie Oliver
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F01%2FVis-met-citroen-piepers-spinaziesaus-credits-David-Loftus.jpg)
Jamie Oliver weet waar wij van houden en dus ook dat we met z’n allen de airfryer hebben omarmd in onze huishoudens. In zijn nieuwe kookboek ‘Easy Airfryer’ reageert hij op dat waar zijn lezers om vragen: makkelijke recepten die de veelzijdigheid van de airfryer aantonen. Had je er bijvoorbeeld al eens gedacht om een volledige maaltijd van vis met citroen, piepers en spinaziesaus in het apparaat te maken? Dachten we al.
Dat airfryers superveelzijdig zijn, moge duidelijk zijn: Jamie Oliver maakt er recepten in als mosselen met knoflook-roomsaus, couscoussalade met eend en gevulde olijven. Ja, dat kan dus écht!
Ook onder de indruk waren we van zijn recept voor vis met citroen, piepers en spinaziesaus: een prachtig voorbeeld van hoe je vis in een airfryer kunt bereiden tot in perfectie.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F01%2FVis-met-citroen-piepers-spinaziesaus-credits-David-Loftus.jpg)
Vis met citroen, piepers & spinaziesaus uit de airfryer
- Boen de aardappels schoon, snijd ze in blokjes van 1 cm, doe ze in de grote mand van je airfryer en hussel ze met 1½ eetlepel olijfolie en een snuf zeezout en zwarte peper. Bak ze 20 minuten op 200 °C, of tot ze goudbruin zijn, en schud ze haverwege om.
- Doe de kaas, mierikswortel, zure room, de helft van de spinazie en het grootste deel van de dille (met steeltjes en al) met 50 ml water in een blender. Pers een kwart van het citroensap erbij, maal alles helemaal glad en voeg naar smaak peper en zout toe. Doe de saus in het kleine deel van je airfryer (zet er een passende ovenschaal in).
- Bestrooi de visfilets met peper en zout, en leg ze bij de saus. Snijd 4 dunne plakjes citroen, leg ze op de vis, spray er olie over en bak ze 12 tot 15 minuten op 170 °C, of tot de vis net gaar, en de saus heet is.
- Kieper de aardappels uit de airfryer en doe de rest van de spinazie erin. Verhit de spinazie 2 minuten op 200 °C, of tot de blaadjes net geslonken zijn. Haal intussen de vis eruit zodat je de saus over de borden kan verdelen. Schep de stukken vis, de piepers en de geslonken spinazie op de saus, pluk de apart gehouden dille erover en maak als je wilt af met een scheutje extra vierge olijfolie.
Energie: 451 kcal, vet: 18,8 g, verz. vet: 5,7 g, eiwitten: 34,5 gss, koolhydr.: 37,9 g, suikers: 4,3 g, zout: 1,5 g, vezels: 2,8 g
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F01%2FAirfryer-kookboek-jamie.jpg)
Easy Airfryer van Jamie Oliver – groots & geweldig lekker eten (Kosmos Uitgevers) is nu te koop
Meer briljants uit de airfryer:
- Zalm met amandelsalsa uit de airfryer
- Eieren bereiden in de airfryer: zo werkt dat
- Knoflook poffen in de airfryer: zo doe je dat