Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Inspiratie 25 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Weekmenu: wat eten we in de week van oud & nieuw?

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Zeker in gekke weken rond de feestdagen kunnen we wel wat inspiratie gebruiken, toch?

Het is een bijzondere week waarin we bekomen van de kerstdagen en toeleven naar oud & nieuw. Wij hebben daarom een selectie gemaakt van lekkere, makkelijke gerechten die perfect zijn voor de komende week (inclusief een katerrecept voor op 1 januari ;-)).

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s

Oh, en maak jij één van deze recepten klaar komende week? Maak er een foto van, deel deze op je stories (of je Insta-grid) met #culyhomemade en @culynl en wij delen jouw foto via ons Instagram-account!

Maandag

We starten de week met een lichte en makkelijke maaltijd, ter compensatie van de kerstdiners van afgelopen week. Deze soep met kikkererwten en kastanjes is daarom perfect.

Soep met kikkererwten en kastanjes
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: soep met kikkererwten en kastanjes

Dinsdag

Hoewel het klassieke pestorecept met verse basilicum gemaakt hoort te worden, is deze variant met boerenkool net zo lekker. Noem het een huwelijk tussen de Italiaanse en de Hollandse trots of gewoon creatief omspringen met seizoensgroenten, één ding is zeker: deze pasta pesto met een winterpesto is lékker!

pasta winterpesto
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: eenvoudige pasta pesto met een winterpesto

Woensdag

Nog even een salade, voor je in de oliebollen vliegt? Goed idee. Deze winterse salade met aardpeer, granaatappelpitjes en boerenkool is zó lekker dat je het van de daken wil schreeuwen.

Winterse salade met aardpeer
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: winterse salade met aardpeer, boerenkool en granaatappel

Donderdag

Op oudejaarsdag denken wij maar aan één ding en dat zijn oliebollen. Om het jaar with a bang af te sluiten, gaan we voor deze chocolate chip oliebollen met salted caramel. Ooh la la…!

chocolate chip oliebollen zoute karamel
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: chocolate chip oliebollen met salted caramel

Vrijdag

Gelukkig nieuwjaar! Vandaag staat in het teken van katerfood. Dit English Breakfast met alles erop en eraan helpt je door de ergste hoofdpijn heen.

Full English Breakfast
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Full English Breakfast met alles erop en eraan

Zaterdag

Naar goede gewoonte eten we allemaal wat gezonder in januari. Om die toon goed te zetten kiezen we daarom voor gezonde wraps met gegrilde tofu in hoisinsaus.

Gezonde wraps met tofu in hoisinsaus
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: gezonde wraps met gegrilde tofu in hoisinsaus

Zondag

Van deze Indiase dhal, geïnspireerd door chef Gizzi Erskine, wordt iedereen blij. Je verwerkt er daarnaast handig de restjes tofu in van de dag voordien.

Culy Homemade dhal
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Indiase dhal met kleurrijke wortels en tofu

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.