Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 14 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: Full English Breakfast met alles erop en eraan

Dagelijks uren de tijd nemen om rustig te ontbijten met een krant erbij, wij zouden er voor tekenen. Het liefst met een compleet Full English Breakfast. Want hoewel sommige mensen moeten wennen aan het idee om ‘s ochtends bonen en worst te eten, vinden wij het alleen maar geweldig. De ideale weekendbrunch.

Een compleet Engels ontbijt bestaat uit baked beans in tomatensaus, worstjes, bacon, een spiegeleitje, champignons en natuurlijk black pudding (of bloedworst, ook wel Boudin Noir genoemd).

Voor de black pudding zul je waarschijnlijk even naar de slager moeten lopen. Wij kochten het bij Slagerij De Leeuw in Amsterdam.

Full English Breakfast
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Zo maak je het full English Breakfast

Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet twee hittebestendige kommen of ovenschaaltjes klaar. Doe in één kom de paddenstoelen en in de andere kom de tomaatjes. Doe bij de paddenstoelen een klontje boter, voeg aan de tomaatjes een scheutje olijfolie en een snuf zout & suiker toe. Schuif de kommen in de oven voor 20 minuten.

Zet ondertussen een grote pan op het vuur met een klontje boter. Bak daarin het spek, de worstjes en de Boudin noir (dit kan tegelijk als je pan groot genoeg is). Schep het vlees eruit, leg even apart en bak in het vet van het vlees een spiegeleitje.

Verwarm op een andere pit een steelpannetje met de witte bonen in tomatensaus. Voeg er de mosterd en de azijn aan toe en roer. Hou warm.

Doe de warme bonen in een apart kommetje, zet op een bord en schik er het vlees en het spiegeleitje omheen. Als het goed is, zijn de ovengroenten inmiddels ongeveer klaar.

Schep ook deze op het bord.

Serveer met toast.

Full English Breakfast
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Ontbijt je graag uitgebreid?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.