Melvin Sturm
Melvin Sturm Inspiratie 10 okt 2025
Leestijd: 2 minuten

Weekmenu voor 13 t/m 19 oktober: volop producten uit het seizoen

Het nieuwe weekmenu staat klaar. Deze week ga je van knapperige pasta all’assassina naar cantharellen met vongole, en van rodekoolsteak met groene tahin naar een snelle stoof met muskaatpompoen. Er is stevige boerenkool met worst voor echt comfort en een umamibowl met spruitjes, miso en kabeljauw voor doordeweeks gemak. We sluiten af met een warme bakplaat-appeltaart met gezouten karamel. Makkelijk koken met producten die in het seizoen zijn: precies goed voor een drukke week.

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s.

Culy’s weekmenu voor 6 oktober t/m 12 oktober:

Maandag

Er zijn gerechten die je eerst doen twijfelen. Is dit wel lekker? Dat dachten we bij pasta all’assassina, de Pugliese pasta waarbij spaghetti expres krokant en bijna zwart aanzet in een vurige tomatensaus. Geloof ons: twijfel weg. Dit is dus echt top.

> Naar recept: pasta all’assassina 

Pasta all'assassina recept Blut, maar wel trek in lekker eten? 10 x goedkope recepten
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Dinsdag

Cantharellen zijn weer in het seizoen. Tijd om ermee te koken. Deze pan met cantharellen, vongole en witte wijn voelt een tikje luxe, maar is vooral heel makkelijk te maken. En bovenal: heerlijk, vooral op een dinsdag.

> Naar recept: vongole met cantharellen (een topcombi!)

Cantharellen met vongole
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Woensdag

Als boerenkool weer in het seizoen is wéét je dat de dagen korter worden en de temperatuur naar beneden duikt. Of dat erg is? Absoluut niet! Het is namelijk een uitstekend excuus om een klassieke Hollandse boerenkoolstamppot op tafel te zetten. Die mag niet ontbreken in dit weekmenu. Mét worst en spekjes, uiteraard.

> Naar recept: klassieke boerenkoolstampot

Stampot Boerenkool
Bron: Melvin Sturm voor Culy

Donderdag

Dit gerecht is een feestje voor het oog: paarse kool, groene tahin. We bakken de rodekool als een steak en geven ‘m miso voor umami. De tahin zit vol verse kruiden en trekt alles samen. Wie zegt dat de herfst niet kleurrijk is?

> Naar recept: gegrilde rode kool met groene tahin

Gegrilde rode kool met groene tahin ter illustratie van rode kool recepten
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Vrijdag

Zin in vegetarisch comfortfood? Deze stoof met gekarameliseerde muskaatpompoen is zacht, licht zoet en kruidig door tijm en laurier. Serveer met romige polenta of knapperig brood om de saus op te vegen.

> Naar recept: stoofpotje met witte bonen en pompoen

bonenstoof met muskaatpompoen
Bron: Melvin Sturm voor Culy

Zaterdag

Spruitjes en miso zijn gemaakt voor elkaar. Serveer ze met sushirijst, sappige kabeljauw en een lepeltje wasabi-mayo. Zo heb je in no-time een bowl die knalt van umami.

> Naar recept: spruitjes met miso, kabeljauw en wasabi-mayo

Spruitjes met miso
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Zondag

Het weekmenu sluiten we af met zoet. Appeltaart is het antwoord op alles. Deze maak je zonder gedoe en serveer je met een royale laag gezouten karamelsaus. Snijd ‘m in grote stukken en kijk hoe je populariteit stijgt. Perfect voor de herfst met Nederlandse appels uit het seizoen.

> Naar recept: blondies maken met pistachecrème

makkelijke appeltaart met gezouten karamel
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Onze populairste artikelen van deze week:

  1. De 20-minuten ovenschotel waar ik voor kies op een drukke avond
  2. Rodewijnsaus saai? Dit geheime ingrediënt tilt ‘m naar een hoger niveau
  3. Dit is waarom jij je vis altijd te ver doorbakt (en dit is hoe je het wél moet doen)
  4. Kip jambalaya (een Southern klassieker)
  5. Op en neer naar de culinaire hoofdstad van de wereld (binnen 3,5 uur ben je in Parijs!)

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Kerst komt eraan! Kook mee met Culy 🎄

Van verfijnde voorgerechten tot magische desserts, ontvang dagelijks ons recept van de dag.