Stoofpotje met witte bonen en gekarameliseerde muskaatpompoen
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F03%2FBonenstoof-4.jpg)
Wie zin heeft in vegetarisch comfortfood is bij ons aan het juiste adres. Deze vegetarische stoofpot met gekarameliseerde muskaatpompoen is perfect voor een koude dag en staat bijzonder snel op tafel.
O man, kun jij ooit genoeg krijgen van bonen? Wij niet in ieder geval. In combinatie met de lekkere muskaatpompoen is het een heerlijk vegetarisch gerecht waar je ongelofelijk van zal genieten.
De muskaatpompoen komt oorspronkelijk uit Midden- en Zuid-Amerika, maar is gelukkig inmiddels overal verkrijgbaar.
In tegenstelling tot de klassieke ronde pompoen heeft de muskaatpompoen een langwerpige, soms geribbelde vorm met een dikke, gladde schil die soms groen en soms oranje is.
De pompoen smaakt lekker zoet en heeft wat nootachtigs. En hebben we het al gehad over die prachtige kleur? Het oog wil immers ook wat!
Vegetarische stoofpot met muskaatpompoen: recept
- Verwarm de oven voor op de hoogste stand in combinatie met de grillfunctie.
- Snipper de ui, rasp de knoflook, snijd de halve rode peper en de salie grof.
- Verwarm een koekenpan met wat olijfolie. Bak de ui glazig en voeg vervolgens de knoflook, rode peper en salie toe. Bak ongeveer 4 minuten.
- Voeg de reuzenbonen toe samen met een scheutje water. Roer alles door elkaar heen en breng op smaak met zout en zwarte peper.
- Stoof het geheel voor een paar minuten en snijd ondertussen de bieslook zeer fijn.
- Leg de plakken muskaatpompoen in een ovenschaal en bak 8 minuten in de loeihete oven of tot de pompoen gaar is.
- Mix de honing met twee eetlepels water.
- Haal de muskaatpompoen uit de oven en schenk de honing over de pompoen heen. Bak nogmaals 2 minuten in de oven tot de honing gekarameliseerd is. Zet opzij voor later.
- Breng het stoofpotje op smaak met vers citroensap en een eetlepel crème fraîche.
- Roer dan de gehakte bieslook door de stoofpot heen.
- Schenk het stoofpotje op een plat bord en leg daar bovenop de muskaatpompoen. Bestrooi met everything seasoning en extra bieslook.
- Serveer met knapperig brood.
Meer recepten met bonen:
- We gaan al kwijlen: kleurrijke bonenburrito vol groente met knoflooksaus (vegan!)
- Zijden tofu met zálige zwartebonensaus
- Lente incoming: frisse pasta met limabonen en citroen