Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 31 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: vongole met cantharellen (een topcombi!)

Cantharellen zijn weer in het seizoen! Dringend tijd voor een recept met deze goudgele paddenstoelen dus, want tot onze grote verbazing hebben we er daar op Culy nog niet zoveel van. Dit gerecht met cantharellen, vongole en witte wijn is een beetje luxe maar vooral ook lekker simpel. En simpelweg lékker natuurlijk.

Cantharellen en vongole: het was niet onze reflex om die twee met elkaar te combineren. We lazen echter dat de twee zomaar eens geweldig zouden zijn samen en uit nieuwsgierigheid gaven we het duo een kans. Eindoordeel? Die twee zijn een power couple van jewelste.

We kozen hier trouwens bewust voor een koolhydraatarm recept, dat maakt het gerecht lekker licht. Wil je het toch wat meer body geven? Voel je vrij om er wat extra pasta, orzo of brood bij te serveren.

Cantharellen met vongole
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Vongole met cantharellen en witte wijn

Laat een klont boter schuimen in een koekenpan en bak de cantharellen knapperig. Voeg een snuf zout toe. Schep ze uit de pan en houd ze apart.

Controleer alle venusschelpen en gooi de open venusschelpen weg. Doe de venusschelpen in een vergiet en spoel grondig af onder koud stromend water. Je wil al het zand weg hebben, stop pas zodra het afspoelende water schoon is en zodra er geen zand meer op de buitenkanten hangt.

Verhit in dezelfde pan een een flinke scheut olijfolie en voeg de knoflook toe. Fruit kort aan, maar zorg dat de knoflook niet bruin kleurt. Voeg de vongole samen met de wijn toe. Zet het vuur medium-hoog en laat de wijn verdampen.

Leg een deksel op de pan en laat nog eens twee minuten koken. Controleer of de vongole goed open zijn. Klaar? Verdeel de vongole over de borden, schep er de cantharellen op en maak af met peterselie en de citroenschil.

Meer met vongole?

Cantharellen met vongole
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.