Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 26 nov 2021
Leestijd: 3 minuten

Weekmenu: 7 x lekkere én makkelijke koolhydraatarme recepten

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze week laten we zien dat koolhydraatarm koken naast gezond ook ontzettend lekker én verrassend kan zijn.

Van Japanse noodles tot de kapsalon: er is zoveel meer mogelijk dan je denkt op koolhydraatarm-gebied.

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s!

Oh, en maak jij één van deze recepten klaar komende week? Maak er een foto van, deel deze op je stories (of je Insta-grid) met #culyhomemade en @culynl en wij delen jouw foto via ons Instagram-account!

Maandag

Wat courgetti kan, kan de koolraap ook, dacht Janneke Vreugdenhil tijdens het maken van haar Koolhydraatarme bijbel. Et voilà: de koolraap carbonara was geboren. Door de knolgroente in schijven te snijden, schaaf je met een dunschiller eenvoudig slierten die exact op tagliatelle lijken. De perfecte basis voor een klassieke en koolhydraatarme pasta carbonara.

Koolraap carbonara uit de koolhydraatarme bijbel
Bron: Koolhydraatarme Bijbel

> Naar recept: koolraap carbonara

Dinsdag

Weinig tijd en veel honger? Dan is de bakplaat je allerbeste vriend. Met weinig ingrediënten en nog minder handelingen zet je in een mum van tijd dit kleurrijke recept met kippendijen, bloemkool en mangochutney op tafel. Het resultaat: een bommetje smaak én een staande ovatie.

Ovengerechten: kip en bloemkool van de bakplaat
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: kip en bloemkool met mangochutney van de bakplaat

Woensdag

Wist je dat soba noodles zijn gemaakt van boekweit en daarmee tot een fantastische koolhydraatarme optie behoren? De Japanse boekweitnoodles zijn een stuk gezonder dan andere soorten en niet geheel onbelangrijk: gewoon onweerstaanbaar lekker. Dus: ontzettende behoefte aan een kom noodles met het koolhydraatgevoel maar zónder koolhydraateffect? Wij presenteren u: vega green curry met soba noodles.

> Naar recept: vega green curry met soba noodles

Donderdag

In de categorie ‘comfort food zonder schuldgevoel’, zetten we graag in op de bloemkool. Dit recept met romige bloemkoolpuree, gebakken paddestoelen en pastinaak ziet er net zo goddelijk uit als dat ‘ie smaakt. Compleet vega overigens en door de indrukwekkende presentatie een uitstekende optie wanneer je gasten over de vloer hebt.

bloemkoolpuree met gebakken champignons
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy.nl

> Naar recept: bloemkoolpuree met gebakken paddestoelen en pastinaak

Vrijdag

De ultieme avond voor een kapsalon. We horen je denken: kapsalon? Die met een berg friet, meestal verorberd rond een uur of vijf in de ochtend? Jawel, maar dan uiteraard eentje die iets minder zwaar op de avondmaag valt. Dit recept voor een koolhydraatarme versie van een kapsalon gaat gegarandeerd op je favorietenlijst. En op die van de eventuele kinderen.

Homemade kapsalon met zoete aardappelfriet
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: kapsalon met zoete aardappelfriet en kipshoarma

Zaterdag

Met kerst in het vooruitzicht, of gewoon voor een indrukwekkende zaterdagavond, hebben we een recept voor je van steak met roze tahin, bietjes en haricots verts. Gegarandeerd een gerecht dat je gasten nog niet eerder hebben gezien of geproefd. Alweer een voorbeeld van een recept waarbij je niet eens doorhebt dat je ontzettend gezond bezig bent.

steak met bietjes, roze tahini en haricots verts
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: steak met roze tahin, bietjes en haricots verts

Zondag

Het perfecte troostvoer na een koude winterdag: een pan dampende soep. Aangezien koolhydraten geen vereisten zijn voor een succesvol soeprecept, is de keuze reuze, maar zijn we gegaan voor een hartverwarmende versie met zoete aardappel en pastinaak met pittige touch.

Ons advies: maak een flinke pan en vries ‘m in voor momenten van acute soepbehoefte.

Foto van Thaise zoete aardappel-pastinaaksoep (gezonde recepten)
Bron: Culy.nl

> Naar recept: Thaise zoete aardappel-pastinaaksoep

Meer koolhydraatarme recepten

De smaak te pakken en op zoek naar meer koolhydraatarme recepten? We hebben er voor het gemak 128 stuks voor je op een rij gezet.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.