Freya Zuidervaart
Freya Zuidervaart Inspiratie 25 jun 2021
Leestijd: 3 minuten

Weekmenu: 7 x gerechten die je samen met je kind kunt maken

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Koken voor kinderen is niet altijd makkelijk, soms kun je er zelfs tegen op gaan zien. Maar koken met kinderen is heel leuk en (insight!): ze gaan er meestal ook beter van eten!

Kinderen kunnen niet helemaal alleen een hele maaltijd klaarmaken. Maar geef ze een specifieke taak (afhankelijk van de leeftijd en kunnen van je kind) en je zult zien dat er een wereld voor je opengaat. Een avondmaaltijd zonder gezeur? Het zou zo maar eens kunnen.

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s

Oh, en maak jij één van deze recepten klaar komende week? Maak er een foto van, deel deze op je stories (of je Insta-grid) met #culyhomemade en @culynl en wij delen jouw foto via ons Instagram-account!

Maandag

Gnocchi uit de oven met een soort goddelijke basis bolognesesaus, daar loopt bijna ieder kind van te watertanden. Helemaal als ze zelf de courgette mogen snijden en mengen met de gnocchi op de bakplaat. Laat ze het ook nog even op smaak maken! De tomaatjes halveren is ook nog wel een leuk klusje voor de kleintjes, kunnen ze tegelijkertijd ook nog een beetje gezond snoepen.

Gnocchi met pastrami ragu
Bron: Freya Zuidervaart voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: snelle pastramiragù met gnocchi uit de oven

Dinsdag

Dit stoofpotje van varkensvlees en ananas met rijst kun je lekker samen gaan opzetten. Terwijl het stooft is er genoeg tijd voor een spelletje (met elkaar of op de telefoon). Jij snijdt het vlees en zij mogen helpen met de ananas hakken en de smaakmakers toevoegen. En proeven maar! Smaakt toch anders dan ananas uit een blikje.

Adobo met varkensvlees en ananas
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: adobo met varkensvlees en ananas

Woensdag

Oké: worstjes en groente in puddingbeslag zijn dan wel typisch iets voor kinderen, maar volwassenen scheppen hier gegarandeerd ook lekker van mee. Beslag maken is echt een leuk kindertaakje. Laat ze (onder supervisie en mét deksel erop) de knopjes bedienen of zet ze aan het werk met een garde. Plezier voor 10!

toad in the hole
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Culy Kids: toad in the hole (ovenschotel met worstjes, appel en prei)

Donderdag

Er is niks zo leuk als samen gehaktballen draaien. Laat het idee van perfecte, gelijkmatige ballen los en je hebt samen de grootste pret. Daarna zet je deze ovenschotel met gehaktballen, tomatensaus en mozzarella nog even in de oven en je bent klaar.

Ovenschotel met gehaktballen in tomatensaus
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: ovenschotel van gehaktballen in tomatensaus (meatball bake)

Vrijdag

Naast dat de kinderen deze pita met kipsaté en mangosalsa bovengemiddeld lekker gaan vinden (en jij trouwens ook hoor!), zijn ze een leuk klusje om samen op te pakken. Samen marineren en de mango snijden (snijd voor de kleintjes dan wel alvast het vruchtvlees van de mango af): niets zo leuk. En wederom: laat de perfecte reepjes varen zoals ze op de foto staan, dat gaat waarschijnlijk niet lukken.

pita's met kipsaté en mangosalsa
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: pita’s met kipsaté en mangosalsa

Zaterdag

Het weekend is het moment om samen te zijn en lekker lang uit te slapen (als dat lukt met de kleintjes). Of duik de keuken in om samen deze pizza croissants te maken. Lekker samen rollen en vullen met jouw favo toppings!

Pizzacroissants
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: supersnelle pizzacroissants

Zondag

Zondag is bakdag, helemaal samen met de kinderen. Accepteer dat ze voornamelijk het beslag af willen likken van de spatel en dat de chocolate chips en bananen tegen het plafond zitten. Het resultaat is gezellig én giga lekker. Laat ze daarna 10 rondjes om het blok rennen om de sugarrush af te wenden en zet een pot thee. Even samen genieten.

Bananenbrood-blondies
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: bananenbrood-blondies met pecannoten

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.