Melvin Sturm
Melvin Sturm Inspiratie 3 okt 2025
Leestijd: 2 minuten

Weekmenu voor 6 t/m 12 oktober: doordeweeks gemak en het weekendgevoel op je bord

Het nieuwe weekmenu staat klaar! Deze keer met een bijzondere pasta pesto, het Limburgse klassieke zoervleisj en smeuïge blondies met pistache. Stuk voor stuk gerechten die niet alleen makkelijk te maken zijn, maar ook vol smaak zitten. Perfect voor een drukke week waarin je toch lekker wilt eten.

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s.

Culy’s weekmenu voor 6 oktober t/m 12 oktober:

Maandag

Iedereen kent pasta pesto, maar deze Siciliaanse Pesto Trapanese is een verrassende variant. Met amandelen en tomaat krijgt de saus een volle smaak die je zeker een keer wilt proberen.

> Naar recept: pesto Trapanese is je nieuwe favoriet

Pasta pesto tomaat
Bron: Melvin Sturm voor Culy

Dinsdag

Sushiliefhebbers opgelet: de lazy sushi bowl is dé manier om in een handomdraai je cravings te stillen. Alle smaken van sushi in een kom, zonder dat je hoeft te rollen.

> Naar recept: snelle sushi bowl met zalm en wasabi-mayo

sushi bowl met zalm en avocado
Culy.nl

Woensdag

Dit weekmenu is niet compleet zonder een stamppot. Deze paksoistamppot met kokos-gehaktballetjes en pindasaus geeft een Aziatische twist aan Hollandse kost. Comfortfood met een vleugje exotisch.

> Naar recept: deze paksoistamppot wordt de lieveling van elke kokos-lover

Paksoistamppot met kokos-gehaktballetjes en pindasaus
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Donderdag

Zoervleisj, het beroemde Limburgse zuurvlees, is een hartverwarmend gerecht voor koude dagen. Met dit recept haal je de authentieke smaak gewoon in huis.

> Naar recept: zo maak je thuis Limburgs zuurvlees (zoervleisj)

Limburgs Zuurvlees Zoervleisj maken recept
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Vrijdag

Een pizza met ansjovis is een gerecht dat je moet proeven als je van uitgesproken smaken houdt. De combinatie van pittige tomatensaus en kruidige chimichurri maakt het onweerstaanbaar.

> Naar recept: tagliatelle met zalm, gepofte kerstomaten en venkel

Pizza met ansjovis en chimichurri
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Zaterdag

Dit weekmenu heeft ook een vegetarische topper: een pita gevuld met geroosterde bloemkool en een frisse salade van de bladeren. Zo simpel, zo smaakvol.

> Naar recept: pita met geroosterde bloemkool uit de oven

pita bloemkool en kikkererwten
Bron: Melvin Sturm voor Culy

Zondag

Blondies worden nog onweerstaanbaarder met een vulling van pistachecrème. Smeuïg, zoet en gewoon verslavend lekker.

> Naar recept: blondies maken met pistachecrème

Blondie met pistachecreme
Bron: Melvin Sturm voor Culy

Onze populairste recepten van deze maand:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Kerst komt eraan! Kook mee met Culy 🎄

Van verfijnde voorgerechten tot magische desserts, ontvang dagelijks ons recept van de dag.