Culy Homemade: lazy sushi bowl met zalm en wasabi-mayo

Culy 17 sep 2016 Recepten

Craving for sushi, maar geen tijd of zin om helemaal rolletjes te maken? Maak dan deze lazy sushi bowl!

Gebruik je sushi rijst? Bekijk dan hier onze handige video waarin we precies uitleggen hoe je het maakt. Kook anders de rijst met water volgens de instructies op de verpakking en laat afkoelen. Je kunt voor dit recept ook prima left-over witte rijst gebruiken.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg een flinke zalmmoot in een ovenschaal en gaar in ongeveer 10 minuten; het midden mag nog een beetje rauw zijn.

Snijd de avocado in plakjes. Meng de afgekoelde gare rijst met rijstazijn en sojasaus. Meng 3 tot 4 eetlepels mayonaise met ongeveer 1 theelepel wasabi pasta.

Verdeel de waterkers over twee kommen. Leg hierop de rijst, de edamame, de plakjes avocado en de zalm. Bestrooi met zwarte sesamzaadjes. Serveer met de wasabi-mayo, die je zelf naar hartenlust kunt toevoegen aan de sushi bowl.

lazy-sushi-bowl-met-zalm

 

Voor 2 personen:

  • 200 gram bruine of witte (sushi)rijst
  • 300 gram (hele verse!) zalmfilet
  • 50 gram waterkers
  • 175 gram gepelde edamame bonen
  • 1 avocado
  • 1-2 eetlepels rijstazijn
  • 1-2 eetlepel sojasaus
  • 3-4 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel wasabi pasta
  • 2 eetlepels zwarte sesamzaadjes
Reageer op artikel:
Culy Homemade: lazy sushi bowl met zalm en wasabi-mayo
Sluiten