Weekmenu: 7 x onze favoriete Aziatische gerechten

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze week zetten we in teken van gerechten van de Aziatische keuken, want wat is die toch fantastisch…

De Aziatische keuken is natuurlijk erg breed en laat zich niet samen vatten in één zin. Maar één ding is zeker: wij vinden bijna elk gerecht uit de Aziatische keuken geweldig. Van gyoza tot Thaise curry’s en Koreaanse kimchi jjigae: ons mag je ‘t allemaal voorschotelen. Daarom kiezen wij deze week 7 x van onze favoriete Aziatische gerechten en gieten we het in een weekmenu.

Daarom schotelen we je 7 favoriete recepten voor die niet alleen heerlijk zijn, maar ook nog eens ontzettend tof om te maken.

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s

Oh, en maak jij één van deze recepten klaar komende week? Maak er een foto van, deel deze op je stories (of je Insta-grid) met #culyhomemade en @culynl en wij delen jouw foto via ons Instagram-account!

Maandag

Deze Koreaanse kimchi-pannenkoek is makkelijk, snel en weer eens wat anders dan een boterham of stamppotje. Dipsaus erbij en het is net alsof je in een tof Koreaans eethuisje op bezoek bent.

Kimchi pannenkoek
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: makkelijke Koreaanse kimchi pannenkoek

Dinsdag

Ramen mag niet ontbreken in dit lijstje. Het geheim van een goede ramen (Japanse noedelsoep) zit ‘m in de bouillon. Dat moet een smaakbom zijn: vol umami en interessant tot de laatste druppel. Met dit recept maak je een makkelijke Japanse ramen met rundvlees, met een vegan dashi (bouillon) als basis.

Japanse ramen met rundvlees
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: makkelijke Japanse ramen met rundvlees

Woensdag

Thaise gebakken rijst met ananas, cashew en garnalen: tropischer wordt het avondeten niet. Zéker niet als je de rijst serveert in de lege ananas. Die hou je sowieso over (want het vruchtvlees gebruiken we voor de rijst), en zeg nou zelf: wie wil er nog uit een bord eten als je ook een ananas kunt uitlepelen?

Thaise gebakken rijst met ananas
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Thaise gebakken rijst met ananas, garnalen en cashewnoten

Donderdag

Congee is een Chinees rijstgerecht dat het midden houdt tussen een hartige rijstepap en rijstsoep. Er zijn mensen die niet zo houden van de textuur van congee. Maar er zijn ook mensen die juist dol zijn op die textuur (kun je raden tot welke categorie wij behoren?). Congee heeft namelijk iets uitermate troostends. Als we iets onder de leden hebben, willen we niets anders eten dan congee.

Congee met spinazie
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: congee met spinazie en chili-olie

Vrijdag

Deze Vietnamese loempiaschotel vindt iedereen lekker. Hij bevat al het goede van een Vietnamese loempia, maar dan in een pan. Daarnaast is het ook nog eens een supersnel én supermakkelijk gerecht om te maken. Perfect voor op vrijdagavond, om te bij te komen van de werkweek.

Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: snelle Vietnamese loempiaschotel

Zaterdag

Eieren in chilisambal uit Maleisië, klinkt dat niet waanzinnig lekker? Goed nieuws: dat ís het ook.

eieren in chilisambal
Bron: Magisch Maleisisch

> Naar recept: Maak de lekkerste eieren in chilisambal uit Magisch Maleisisch

Zondag

Tot slot sluiten we de week af met een fris gerecht: laab. Laab komt oorspronkelijk uit Laos. Het stikt dan ook van de Aziatische smaken: limoen, citroengras, vissaus, munt en koriander. Je vingers aflikken mag!

Laab recept met kipgehakt
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Laab: kipgehakt in slablaadjes met limoen, munt en citroengras

Wat eten we vandaag?

Ontvang dagelijks de lekkerste inspiratie in je inbox

Reageer op artikel:
Weekmenu: 7 x onze favoriete Aziatische gerechten
Sluiten