Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 7 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Makkelijke aardappel-spitskoolkoekjes met gehaktballen en peterselieroom

Verslavend lekkere aardappel-spitskoolkoekjes, op smaak gebrachte gehaktballetjes en een eenvoudig roomsausje van peterselie: wát was er ook alweer mis met een AGV’tje? Juist ja, helemaal niets.

> Vega maken? Dit AGV’tje kun je natuurlijk ook heel makkelijk vega maken door vegetarische balletjes te kopen (of koop vegetarisch gehakt en rol er zelf balletjes van). Ook lekker!

gehaktballetjes met aardappel-spitskoolkoekjes
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Zo maak je de gehaktballen met aardappel-spitskoolkoekjes

Maak eerst de peterselie-room. Doe daarvoor alle ingrediënten in een maatbeker en mix met de staafmixer tot een homogene massa.

De gehaktballen

Breng alvast een grote pan met water aan de kook en voeg een royale snuf zout toe aan het kookwater.

Doe het gehakt samen met het ei in een grote mengkom en roer met een vork door elkaar. Voeg er nu beetje bij beetje wat wat paneermeel aan toe, tot het mengsel een goede mix is tussen stevig en sappig. Kruid af met zout, peper en een snuf nootmuskaat.

Rol er balletjes van ter grootte van een bitterbal. Schep de balletjes voorzichtig in het kokend water en laat koken tot ze naar boven komen drijven (zo’n 6 minuten).

Schep uit de pan en laat even uitlekken. Verhit een pan met een klont boter en bak er de gehaktballen in aan. Voeg er voor de laatste 2 minuten de peterselieroom aan toe en houd op laag vuur warm.

De aardappel-spitskoolkoekjes

Doe alle ingrediënten voor de koekjes in een grote mengkom en roer door elkaar. Verhit een pan op medium vuur en laat er een klont boter en een scheutje olijfolie in smelten.

Is de pan op temperatuur (en de boter gesmolten)? Schep dan met een eetlepel een paar hoopjes van het mengsel in de pan en druk de hoopjes aan tot koekjes. Laat een paar minuten bakken tot je ziet dat de onderkant goudbruin is gekleurd (je kunt de hoopjes hiervoor voorzichtig optillen met een spatel). Draai de hoopjes vervolgens om en laat ook de andere kant bakken.

Schik de koekjes samen met de gehaktballen en wat van de saus op een bord.

gehaktballetjes met aardappel-spitskoolkoekjes
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer lekkers voor doordeweeks?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.