Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 28 aug 2020

Culy Homemade: orechiette met sardines, salie en citroen

Zijn het de schijfjes citroen die pruttelen in de tomatensaus die het’m doen? Of de orechiette, die door hun vorm extra veel saus opnemen? Misschien de kerstomaatjes, die door een snuf suiker nóg lekkerder zijn? Waarschijnlijk is het een combinatie van al deze factoren samen, maar één ding is zeker: deze orechiette met sardines, salie en citroen is een grote blijver in ons vaste kookrepertoire.

Dit recept bewaren we voor dagen waarop we weinig tijd hebben maar toch zin hebben in een lekkere hap eten. Want echt: dit staat sneller op tafel dan dat je online een maaltijd hebt besteld.

orechiette met sardines
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Orechiette met sardines, salie en citroen

Kook de orechiette volgens de verpakking in ruim gezouten water en giet af.

Verhit een grote pan op het vuur en fruit de sjalot en de knoflook aan in een laag olijfolie. Voeg er zodra de sjalot glazig is de kerstomaatjes aan toe en laat kort meebakken. Kruid af met een snuf suiker en een royale hoeveelheid zout en peper van de molen.

Voeg er het blik tomaten aan toe en roer met een houten lepel. Breek de tomaten in stukjes met de houten lepel. Laat even pruttelen en en voeg er de stukje citroen aan toe. Knijp er de andere helft van de citroen in uit. Voeg ook de fijngehakte salie en de stukjes sardines toe en roer.

Laat een paar minuten pruttelen en proef of je nog meer zout, peper of citroen mist.

Schep de uitgelekte pasta bij de pan en roer door mekaar. Werk af met de citroenzeste, extra zwarte peper en extra salie.

Meer simpele pastagerechten?

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Culy Homemade: orechiette met sardines, salie en citroen
Sluiten