Emmo de Bie
Emmo de Bie Inspiratie 13 jan 2023
Leestijd: 3 minuten

Weekmenu 16 t/m 22 januari: zet die goede voornemens door

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Wij proberen ons met man en macht te houden aan onze goede voornemens. Dit weekmenu zal je daarbij helpen met makkelijke, snelle en gezonde recepten.

Maandag

Op de eerste dag in de week staan vegetarische wraps op het menu. Gezond, snel en enorm lekker. De gegrilde tofu geeft de wraps body, terwijl de groenten zorgen voor kleur en crunch. De held van dit gerecht is de hoisinsaus. Deze kan je prima bij de toko kopen, maar is ook heel makkelijk (en lekker) om zelf te maken.

Gezonde wraps met tofu
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Gezonde wraps met gegrilde tofu en hoisinsaus

Dinsdag

Gezonde salades hebben een vrij matige reputatie. Saai voor tijdens de lunch, en te weinig voor een echte maaltijd. Maar dit recept brengt daar verandering in! Met gegrilde bloemkool, kikkererwten en groene harissa is deze salade zowel smakelijk als vullend. Zo is gezond eten in 2023 een eitje.

salade met gegrilde bloemkool en kikkererwten
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Salade met gegrilde bloemkool, kikkererwten, ei & groene harissa

Woensdag

Om het gure weer van januari te bestrijden staat vandaag een kleurrijk en verwarmend gerecht op het weekmenu. Deze Indiase dhal zit bomvol verwarmende kruiden en specerijen. Goedgevuld met regenboogworteltjes, cashewnoten en een plak geroosterde tofu. Wij maakten er ook nog wat bloemkoolrijst bij. Je kunt er natuurlijk ook gewone rijst of naanbrood bij serveren.

Culy Homemade dhal
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Indiase dhal met kleurrijke wortels en tofu

Donderdag

Deze donderdag in het weekmenu pakken we uit met een falafel bowl vol lekkers: van zoete aardappel en avocado tot couscous en rode kool. Rijk aan groeten dus, maar ook aan goede vetten en -niet geheel onbelangrijk- aan een hoop smaak.

falafel bowl
Bron: Culy

> Naar recept: Falafel bowl

Vrijdag

In het weekend heb jij wel wat beters te doen dan lang in de keuken te staan. Maar tegelijkertijd mag je jezelf ook best verwennen om het weekend te vieren. Daarom is deze sticky sinaasappelkip het perfecte weekend gerecht. De meeste tijd zit in de saus, maar die blijft gewoon lekker pruttelen op het vuur. Een heerlijke afwisseling in dit weekmenu.

sticky sinaasappelkip
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Sticky sinaasappelkip

Zaterdag

Heb je als goed voornemen om minder vlees te eten? Deze zaterdag van het weekmenu laten we je zien hoe makkelijk en lekker dat kan zijn. Deze vega tika masala zit bomvol groenten: zoete aardappel, bloemkool, paprika en kikkererwten. Daarnaast zit ‘ie ook nog bomvol smaak. Oh, en je keuken heeft nog nooit zo lekker geroken. Beloofd.

tikka masala vegetarische curry
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Vegetarische tikka masala met zoete aardappel

Zondag

Voor wie meer gevarieerd wil eten in 2023 biedt deze fattoush salade met witvis de perfecte uitkomst. De vis is lekker spicy en gekruid door de cayennepeper, za’atar en sumak. De salade zelf zit vol met frisse en gezonde smaakmakers als munt en granaatappelpitjes. Super smaakvol, en in een half uurtje op tafel! Dan kan jij lekker van je zondagavond genieten.

fattoush salade met vis met een kruidenkorst
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Fattoush salade met spicy vis

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s

Oh, en maak jij één van deze recepten klaar komende week? Maak er een foto van, deel deze op je stories (of je Insta-grid) met #culyhomemade en @culynl en wij delen jouw foto via ons Instagram-account!

Reageer op artikel:
Weekmenu 16 t/m 22 januari: zet die goede voornemens door
Sluiten