Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 29 sep 2022
Leestijd: 3 minuten

Schnitzels, het broodwalhalla en een Korean chili weekender: 5 x weekendtips voor Amsterdam

De herfst is aangebroken: ideaal weer om je culinaire hart op te halen met een paar mooie events. Dat is dan ook precies wat we gaan doen dit weekend van 30 september t/m 2 oktober. Van een schnitzeldiner tot het broodwalhalla: het wordt lastig kiezen met deze weekendtips in Amsterdam. Dit zijn in ieder geval de opties.

Weekendtips voor Amsterdam van 30 september t/m 2 oktober

Het festivalseizoen is weer (bijna) voorbij, de jas weer aan en de herfstrecepten voor een druilerige dag kunnen weer van stal: oktober breekt aan. Gelukkig zijn er niet minder dingen om te doen, en is er genoeg food inspiratie op te doen, zo ook dit weekend in Amsterdam.

Het Schnitzeldiner bij Wils Bakery Café

Schnitzels zijn weer terug van weggeweest en dat hebben we mede te danken aan Wils Bakery Café, die de klassieker al sinds de opening steevast op de kaart heeft staan. De volgende stap in deze zeer gewaarde ontwikkeling? Het Schnitzeldiner op zaterdag 1 oktober. Verwacht een 4-gangen menu met keuze uit een klassieke Wiener schnitzel of een Italiaans exemplaar én bovendien een speciaal samengestelde wijnkaart. Reserveer nog snel een van de laatste plekken via onderstaande Instagram pagina.

Sunday Market op het Westergasterrein

Muziek, eten en design: genoeg te doen en te zien dus op zondag 2 oktober op het Westergasterrein, bij het Amsterdamse Westerpark. De Sunday Market reist namelijk rond binnen de stad en strijkt voor deze herfstige editie weer neer op de bekende locatie naast het park: ultieme weekendtip in Amsterdam dus. Kom met een lege maag of haal er je snacks voor je zondagmiddagborrel; keuze genoeg.

De Broodsalon

Het allereerste indie-broodbakkerij event van Nederland? Een typisch gevalletje waar wij onze agenda voor leegmaken. Aanstaande zondag organiseren Hotel de Goudfazant, Levain et le Vin en Kometen Brood Café De Broodsalon, in Hotel de Goudfazant in Amsterdam-Noord. En dat belooft zo’n beetje de broodhemel pur sang te worden.

Tientallen bakkerijen presenteren er hun signature broden en snacks, met naast de organisatoren een line-up waar wij acute glutendrang van krijgen. Onder meer Stadsbakkerij As, Gebroeders Niemeijer, Mama, Ex Brood, Ulmus en Fort Negen gaan voor ontzettende keuzestress zorgen. De toegang is gratis en bovendien zijn er ook volop kazen, charcuterie, koffie en wijn te krijgen. Check onderstaande post voor meer info.

The Big Korean Chili Weekender

Bij het altijd gezellige Simon de Wit in Amsterdam-Noord vind je het gehele weekend Koreaanse Gochujang Chili Con en Sin Carne op het menu. Verwacht gehakt of jackfruit met zoete aardappel en courgette, adzuki-bonen, gochujang en kimchi. Al dit moois wordt ook nog ‘s geserveerd met danmuji (gepickelde daikon), knoflook-sesam yoghurt, bosui, rijst en gefrituurde zwarte tortilla. Op vrijdag, zaterdag én zondag dus.

De Hermitage markt

Inmiddels misschien niet meer de allernieuwste lokale markt van Amsterdam, maar misschien wel de lekkerste en sowieso met de mooiste locatie. Hoe dan ook: een van onze favoriete wekelijkse weekendtips in Amsterdam. We schreven al eerder een stuk over deze inspirerende zaterdagmarkt, maar ook dit weekend kunnen we er weer voor gaan. In de binnentuin van het historische museum vind je de mooiste, meest verse en lokale producten. Waarschuwing: hier ga je sowieso niet met lege handen naar huis.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.