Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 26 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Je bord helemaal schoonlikken? Het kan met deze gadget

Ben jij zo iemand die geregeld de neiging moet onderdrukken om haar bord schoon te likken? Die ook dat állerlaatste restje saus van het bord wil opeten? Ontmoet je favoriete nieuwe gadget: de Forktula.

De Forktula

Het is een soort mini-spatel die je op je vork kan schuiven. Een vork meets spatel dus. Dat beetje tomatensaus, die goddelijke jus, of dat laatste restje chocolademousse: je veegt ze tot en met de laatste druppel op met de Forktula. Halleluja, happy days are here again!

Forktula
Bron: Firebox

Hoe werkt het?

De Forktula is in feite een opschuifstukje dat je aan de tandjes van je vork schuift. Het mini-spateltje is gemaakt van voedselveilige siliconen, kou- en hittebestendig en hoeft na gebruik alleen maar even te worden afgespoeld onder de kraan. En omdat het zo’n kleine handige gadget is, neem je ‘m gewoon in je handtas mee naar restaurants.

De gadget is een uitvinding van Josh Lindsay & Oliver Sauvé, die hun project lieten financieren via Kickstarter. In no time hadden ze genoeg geld binnen om de Forktula op grote schaal te laten maken en te distribueren.

Forktula bord schoonlikken

Waar kun je ze kopen?

Omdat de meeste vorken slechts een millimeter in grootte verschillen, is de Forktula zo ontworpen dat ‘ie op alle vorken past. Ze worden geleverd in een set met 4 Forktulas tegelijk.

Gaat deze uitvinding jouw leven zó veel makkelijker maken? Bestel dan een setje met 4 stuks voor € 9,19 euro online via Firebox.com of direct via de site van de makers.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.