Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 8 aug 2017
Leestijd: 1 minuut

Video: dit kun je op je bord verwachten bij Momofuku Ko

Het staat op ons wensenlijstje: eten bij Momofuku Ko in New York. Of bij een van de andere restaurants uit de supersnel groeiende Momofuku-keten, for that matter. In bovenstaande video krijg je een voorproefje van wat eten bij Momofuku Ko precies inhoudt.

Eigenaar en chef David Chang is de koning van de Aziatische keuken en zette bijvoorbeeld de steamed bun met buikspek wereldwijd op de kaart, maar ook langzaam gepocheerde eitjes.

Tasting menu

Bij restaurant Momofuku Ko in New York (in totaal zijn er alleen al in NYC 8 verschillende Momofuku-restaurants, elk met een eigen concept) krijg je een menu van de chef voorgeschoteld. Dat bestaat uit 12 gangen die binnen 2,5 uur aan je voorbijtrekken.

Uitvoerend chef Sean Gray werkt met lokale producten uit het seizoen en bereidingen uit verschillende wereldkeukens. Daarmee sleepte Ko in 2009 twee Michelinsterren binnen, die ze nog altijd hebben weten te behouden.

Momofuku Ko

Hummus op steroïden

Twee reporters van website Buzzfeed gingen er eten en legden een aantal gerechten op video vast. Superleuk om je aan te verlekkeren!

Zo eten ze er onder andere lobster paloise (kreeft met paloisesaus – wat een soort béarnaise is met munt in plaats van dragon) en sashimi van forelbaars uit Montauk, NYC. Maar ook zee-egel met een puree van kikkererwten, die ze beschrijven al ‘hummus op steroïden’.

En natuurlijk is er ook een langzaam gepocheerd ei. Met kaviaar en kleine, versgebakken chips. Nog een hoogtepunt: een dessert van foie gras (!) met lychee, een krokantje van pijnboompitjes en gelei van Riesling (wijn).

Momofuku Ko

Momofuku Ko

Na het bekijken van deze video kunnen we alleen maar wensen dat er een vliegticket naar New York in onze schoot valt.

Ben jij zo lucky met een reisje naar NYC op de planning? Momofuku Ko is open voor lunch en diner. Reserveren kan gewoon online.

Momofuku Ko

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.