Rosa Bertram
Rosa Bertram Inspiratie 9 aug 2017
Leestijd: 2 minuten

Bij deze restaurants in Amsterdam wil je je bord aflikken!

Ken je dat gevoel dat je je eten zó lekker vindt, dat je je bord wel kan aflikken? Precies. Wij ook! Wij zetten de restaurants in Amsterdam waar je dat zéker wil (en misschien ook wel mag…) doen voor je op een rij.

Wat zijn de fijnste restaurants in Amsterdam? De hoofdstad zit vol heerlijke restaurants wat het soms ook lastig maakt om te kiezen waar je heen wilt. Deze lijst maakt je wegwijs in de Amsterdamse restaurant-jungle.

Heerlijk uiteten bij Bar Kantoor in Amsterdam

Bij Bar Kantoor in Amsterdam kun je zéker je bord aflikken. Als de zon doorbreekt, weten wij waar je moet zijn: op het riante terras van dit duurzame restaurant. Deze nieuwe hotspot opende onlangs op het Westergasterrein in Amsterdam. Hoewel het nog lastig kiezen wordt tussen buiten en binnen, want ook in het restaurant valt er genoeg te zien.

Van gefermenteerde groenten in je cocktail tot zelf gekweekte plantjes, Bar Kantoor zorgt ervoor dat alles verrukkelijk is. Eet bijvoorbeeld steak tartare met kimchi, zoete aardappelchips en gepocheerd ei of of ceviche ‘Hollandse stijl’ met gefermenteerde winterpeen en koriander.

gerecht bij bar kantoor

Adres Bar Kantoor

Haarlemmerweg 8 
1014 BE, Amsterdam

Soulfood deli De Vrouw met de Baard

Bij dit bijzondere én simpele restaurant (dat is dus allebei mogelijk) lik je gegarandeerd je bord af. De Vrouw met de Baard in Amsterdam (middenin het centrum) noemt zichzelf een soulfood deli. Alle gerechten hebben Indische, Molukse en Europese roots.

Je kunt hier met je vrienden of familie genieten van de welbekende rijsttafel. Maar De Vrouw met de Baard geeft ‘m een verrassende, eigentijdse en Franse twist. Je krijgt er rendang, maar ook Koreaanse gebakken ananas, homemade pepperjam en miso ijs of pandan panna cotta toe. Yummy!

Adres Vrouw met de Baard

Buiten Brouwersstraat 19h
1013 GJ, Amsterdam

The Birdhouse in Amsterdam: bowls en toast

Bij paradijsvogel The Birdhouse word je erorm verwend. De bijnaam heeft The Birdhouse in de Amsterdamse Plantagebuurt te danken aan de vogelkooien achter de bar die dienstdoen als planken. En ook fijn: er is een joekel van een binnentuin.

Maar wat eet een paradijsvogel zoal bij The Birdhouse? Everything in bowls. The rest on toast. Ontbijt hier bijvoorbeeld met een lekkere breakfast bowl met chocolade, pinda, mango & quinoa of met rijst, zwarte bonen, avocado, tomaten, feta & ei.

Liever toast? Neem de avocado, met gepocheerd ei en kiemen, maar ook met pekingeend, honing, mosterd en notensla. De tartaar op toast mag ook niet ontbreken: die krijg je hier met truffelmayonaise en paddenstoelen.

Lekkerste retsuarants amsterdam

Adres The Birdhouse

Plantage Middenlaan 46
1018 DH Amsterdam

Nog meer fantastische restaurants in Amsterdam?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.