Redactie
Redactie Inspiratie 20 jun 2017
Leestijd: 2 minuten

Wijn bij warm weer: dit zijn Mr. Vino’s favoriete hittegolfwijnen

Een koud glas wijn bij warm weer: daar houden we van. En dit is de ideale tijd om te genieten van een verkoelende wijn! Vandaar vandaag een top-4 hittegolfwijnen van onze eigen Mr. Vino; je moet immers het ijzer smeden als het heet is.

4. Een rode wijn. Want als je een rode wijn licht gekoeld drinkt (zeg, zo’n 13-14 graden) is dat een dorstlesser bij uitstek. En als het dan ook nog eens een lichte rode is (mooie paarse kleur in het glas) en van jonge leeftijd: helemaal goed.

Ik dronk onlangs een echte verrassing uit Zuid-Frankrijk, namelijk de Lo Petit Fantet d ‘Hippolyte. Niet goedkoop (€ 11,25 bij www.debruijnwijnkopers.nl), maar eigenlijk het geld wel waard. Een cru uit de Beaujolais komt als rode dorstlesser ook zeker in aanmerking.

3. Een rosé. Blijft veel kaf onder het koren zitten, maar de Meerestein Cinsault 2016 uit Zuid-Afrika kan wel bekoren. Is echt anders dan de gemiddelde rosé. Proberen dus, en is te koop bij de Emté voor € 6,29.

2. Een Riesling. Als -ie niet te zoet is, maar aangenaam droog met een tinteltje, gedijt ie prima bij een temperatuur boven de 30 graden. Een prima wijn bij warm weer, dus. Een Riesling uit de Elzas heeft mijn voorkeur daardoor. Bijvoorbeeld de Cave de Beblenheim, te koop bij de Albert Heijn voor € 6,99.

1. De Lemu Sauvignon Blanc 2016. Geboorteplaats is Chili. Knisperend wit. Maar let op: heeft een klein, mooi scherp randje. Om van te houden (maar dat is uiteraard een kwestie van smaak). Daarom ook nu prima geschikt als begeleider van vis en frisse salades.

Oja, te koop bij www.degoudenton.nl voor 7 en een halve euro. Overigens heeft deze wijn een broertje en een zus (Lemu Chardonnay en Lemu Carmenere) die ook heerlijk zijn voor eenzelfde prijs.

Dorstlessen is dan wel een werkwoord, maar qua inspanning goed te doen bij dit weer. Santé.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.