Claire van de Graaff
Claire van de Graaff Inspiratie 2 feb 2024
Leestijd: 3 minuten

Vegetarisch weekmenu voor 5 t/m 11 februari: verwarmend vega

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Met dit makkelijke, vegetarische weekmenu vol verwarmende recepten trotseer jij zonder moeite de februarikou.

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s!

Maandag

Gefrituurde aubergine is als een warme deken: zacht, troostrijk en o zo lekker. In deze Siciliaanse klassieker pasta alla norma wordt’ie gecombineerd met lekker veel knoflook, je favoriete pasta en uiteraard Parmezaanse kaas. Zo begin je je week goed.

Pasta alla Norma
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy Ogechi Chibueze voor Culy

> Naar het recept: pasta alla norma

Dinsdag

Donkergroene bladgroenten zijn zo’n beetje de koning van alle groenten: ze zitten vol vitamine A, vitamine K en foliumzuur. En laten we nou wel wat extra vitamine kunnen gebruiken deze donkere dagen. Deze saag paneer, de Indiase klassieker, barst van de spinazie. Extra verwarmend door de specerijen en kokosmelk.

Kokos paneer
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar het recept: Makkelijke kokos paneer

Wat is paneer en hoe maak je het zelf?

Woensdag

Stamppot is heus niet alleen meer boerenkool met spek en worst – ook vega kan er uitstekend gestampt worden. Deze vegetarische stamppot is prachtig roze door de bieten en bíjna chic door de dukkah, een Midden-Oosters mengsel van kruiden en specerijen. Breekt zo lekker de week! Dukkah is tegenwoordig in de meeste supermarkten te koop, maar kun je ook heel goed zelf maken.

Bietenstamppot met ricotta en dukkah
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar het recept: bietenstamppot met dukkah en ricotta uit de oven

Donderdag

We zijn er bijna! Om nog even op te laden voor de laatste werkdag van de week een kommetje troostvoer. Want wat is er meer comforting dan warme noedelsoep slurpen? Weinig, vinden wij. Dit recept voor vegetarische ramen komt uit het boek Vegan JapanEasy van Tim Anderson en brengt je in gedachten zo naar een eethuisje in warmere oorden.

Vegan ramen
Bron: JapanEasy JapanEasy

> Naar het recept: vegan paddenstoelen-dashiramen met groenten en gebakken tofu

Vrijdag

Het zijn geen piepers en het is geen pasta, maar gnocchi zijn het ultieme voorbeeld van best of both worlds: zachte aardappelkussentjes zwemmend in een heerlijke saus. Deze ‘gnocchi alla sorrentina’, uit de zuidelijke stad Sorrento, heeft bijzonder weinig ingrediënten maar is een echte smaakbom. Soms heb je maar weinig nodig in het leven – of op vrijdagavond.

Gnocchi met tomatensaus en mozzarella
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy Winnie Verswijvel voor Culy

Naar het recept: gnocchi met tomatensaus, mozzarella en oregano

Comfort food alarm: 15x de lekkerste gnocchirecepten op een rij

Zaterdag

Weekend, dus iets meer tijd om iets extra lekkers op tafel te zetten. En geloof ons: deze vegetarische lasagne is elke extra minuut waard. De steengoeie combi van ricotta en spinazie zie je vaak in ravioli, maar zo uit de oven met een knapperige bovenkant is het misschien wel nóg lekkerder.

Vegetarische lasagne maken / lasagne recept
Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar het recept: vegetarische lasagne met béchamel en spinazie

Zondag

Taart for dinner – what’s not to like? Deze bloemkooltaart met rode ui uit Plenty van Ottolenghi is al jaren favoriet en wat ons betreft de perfecte afsluiter van een vegetarisch weekmenu. Bloemkool met kaas blijft nou eenmaal een gouden combi. Extra fijn: Je kunt hem ‘s ochtends al maken, dan hoef je hem ‘s avonds alleen nog even op te warmen in de oven.

bloemkooltaart uit plenty more van ottolenghi
Bron: Ottolenghi Ottolenghi

> Naar het recept: Ottolenghi’s bloemkooltaart met rode ui uit Plenty More

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.