Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Gesponsord 4 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Bocuse d’Or is de Olympische Spelen van het koken en Nederland doet mee

Bocuse d’Or kan worden gezien als de Olympische Spelen van de gastronomie. Het evenement werd in 1987 gecreëerd door Paul Bocuse, één van de beroemdste chef-koks ooit, en is dé belangrijkste kookwedstrijd ter wereld. Daar worden ongetwijfeld heel wat overheerlijke gerechten op tafel gezet. Nederland is in de running om de prestigieuze prijs in de wacht te slepen. En het leukste is: jij kunt dit op de voet volgen!

Bocuse d'Or

De voorbereidingen zijn in volle gang

In de figuurlijke hunger games wordt Nederland vertegenwoordigd door Lars Drost (25) en zijn commis Mike Klaassen (19), die beide werken bij Ciel Bleu Restaurant**. De jongens krijgen vijf uur en 35 minuten de tijd om een geweldig gerecht op tafel te zetten dat de kritische jury (bestaande uit de beste koks ter wereld) omver blaast.

“Het is gewoon de Olympische Spelen van het koken.”

 

Uniek kijkje in de Olympische keuken

Om in die korte tijd iets heel bijzonders te kunnen creëren, worden Lars en Mike bij hun voorbereidingen gecoacht door Jan Smink – oud-deelnemer aan Bocuse d’Or. En jij als foodlover krijgt een uniek kijkje in hun Olympische keuken. In een 4-delige mini-serie volg je de culinaire avonturen van Lars en Mike ter voorbereiding op de finale in Turijn op 11 en 12 juni.

Een serie waar je trek van krijgt

In de eerste aflevering nemen ze je mee naar het tweesterrenrestaurant waar ze werken. Ze vertellen bijvoorbeeld over hun passies en drijfveren en de uitdagingen die ze tegenkomen. Daar krijgen wij trek van! Meer info en de complete serie vind je op de website van de sponsor Makro. Bekijk alvast de teaser hieronder:

In samenwerking met Makro

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.