Gnocchi di patate met kip en verse spinazie

Van lezeres Dominique kregen we dit recept voor gnocchi di patate (van aardappel) met kip en verse spinazie. Lekker Italiaans en gezond.

“Gnocchi di patate zijn een soort ovale balletjes, gemaakt van aardappel en tarwemeel. Het is een typisch Italiaans gerecht. De aardappels worden gekookt en gepureerd, en daarna met het meel en wat zout gekneed en dan gekookt in kleine balletjes. De gnocchi zijn klaar als ze boven komen drijven.”

Snijd de ui, knoflook, paprika, courgette en kipfilets in blokjes. Kook de gnocchi in ruim kokend water met zout. Haal deze uit het water wanneer ze boven komen drijven. Verhit een scheutje olijfolie in een wok en fruit hierin de ui. Voeg na een paar minuutjes de paprika, courgette en kipfilet toe. Bak een paar minuten op hoog vuur.

Bak de spinazie en basilicum mee en laat al omscheppend slinken. Giet er de tomatenblokjes bij, samen met de suiker en knoflook. Breng op smaak met peper en zout en laat op laag vuur 15 minuutjes pruttelen. Voeg vijf minuutjes voor het eind de gekookte gnocchi toe en laat opwarmen.

Voor 3-4 personen: 

  • 1 pak Gnocchi di patate
  • 2 kipfilets
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 8 gram verse basilicum (1/2 bakje supermarkt)
  • 450 gram verse spinazie
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 1 witte ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel suiker
  • Peper en zout
  • Olijfolie
Reageer op artikel:
Gnocchi di patate met kip en verse spinazie
Sluiten