Culy Homemade: gnocchi met groene asperges & prosciutto

Italiaans met een Nederlandse twist: gnocchi met groene asperges, prosciutto, peterselie, roomsaus en ei.

Kook de eieren in een pan met ruim water medium hard. Haal ze er uit en laat even schrikken en pel ze. Kook de gnocchi in dezelfde pan volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar; als ze boven komen drijven in het kokende water, zijn ze mooi al dente.

Bak de groene asperges even kort aan in wat olijfolie tot ze licht knapperig zijn. Haal eruit en leg op keukenpapier. Bak het gesnipperde uitje in wat olijfolie in dezelfde pan. Voeg de crème fraîche en de geraspte kaas toe en laat even meegaren. Voeg de peterselie toe, breng op smaak met peper (de ham en de kaas maken het al zout genoeg) en zet het vuur uit.

Doe de gare gnocchi in de pan met room-kaassaus en schep even door. Doe de asperges erbij.

Verdeel dit over twee borden en maak af met het eitje (even doorgesneden) en plakjes ham.