Redactie
Redactie Koffiesalon 7 jun 2014
Leestijd: 1 minuut

Koffie bij Concerto

Dat Concerto één van de grootste en bekendste platenzaken van Nederland is, weet menig Amsterdammer wel. Dat er ook een koffiezaak naast zit waar je kunt luisteren naar je favoriete muziek tijdens het drinken van een vers gezette kop koffie, weet niet iedereen. En dat is zonde, want in Concerto koffie hangt een fijn sfeertje waar je prima de hele middag blijft plakken.

Nadat je rondgestruind hebt tussen het grote aanbod van de platenzaak kom je bij Concerto koffie even tot rust met een goed boek, of natuurlijk met nog meer muziek. Het is een ontmoetingsplaats voor muziekliefhebbers, waar je de beste muziektips meekrijgt. Ook speelt er iedere week, van donderdag tot en met zondag, een bandje live op het podium. Namen die misschien nog niet zo bekend zijn, maar na een aantal deuntjes zeker indruk achterlaten.

De koffie wordt er vers gezet, de cake is huisgemaakt en er staat naast de bekende tosti’s op Turks brood altijd iets anders lekkers op het menu. Vind jij het met deze zomertemperaturen te warm voor koffie? De barista biedt uitkomst: espresso, chocolade en een beetje melk, nachtje in de vriezer et voilà: concerto koffieijsjes!

Concerto koffie heeft een website, maar je blijft veel leuker op de hoogte van alles wat er georganiseerd wordt via Facebook. Dan weet je meteen dat ze op het Amsterdam Coffee festival stonden, welke bands je niet mag missen en dat je zeer binnenkort een kop Concerto koffie kunt drinken op de Neighbourfood market op het Amsterdamse Westergasterrein.

Schermafbeelding 2014-05-26 om 12.35.08Schermafbeelding 2014-05-26 om 12.35.26

Tekst: Tess Glansbeek, foto’s: Caroline van der Waal

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.