Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 13 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Vanille-ijs over? Dit kun je er allemaal mee maken

We kunnen iedereen van harte aanraden om een bak vanille-ijs paraat te hebben in de vriezer. Dat vergroot wel ook meteen de kans dat je af en toe een portie overhebt. Goed nieuws: die laatste portie kun je voor meer gerechten inzetten dan je zou denken. Dit kun je namelijk allemaal maken met vanille-ijs.

We geven je wat tips.

Vanille-ijs over? Dit kun je er allemaal mee maken

Spoiler alert: de opties zijn verrassender dan je waarschijnlijk zou denken.

Vanille-ijscake

We vallen maar meteen met de meest onverwachte deur in huis: maak een cake van je vanille-ijs. Jawel, je leest het goed. Niks ingewikkelds, slechts 4 ingrediënten en je krijgt een hoop culinair resultaat.

> Naar recept: Culy Homemade: deze cake maak je van vanille-ijs (!) en bakmeel

ijscake van gesmolten ijs
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Crème brûlée

Je leest het goed: jouw laatste restje vanille-ijs tover je met het minste gemak om in een crème brûlée waar je van door blijft eten. En dat alles met in totaal slechts 3 ingrediënten. Het klinkt als een droom, maar het is toch echt werkelijkheid. Het recept voor crème brûlée met 3 ingrediënten vind je hier.

Wentelteefjes

De vanille-ijs openbaringen-trein dendert nog even door, want wist je dat je ook met slechts 3 (!) ingrediënten jezelf een bord wentelteefjes voorzet? En dat allemaal – je raadt het al – dankzij dat laatste restje. Het recept voor de wentelteefjes vind je hier.

Hemelse modder Hotel de Goudfazant
Bron: Shortlist Amsterdam Comfortfood

Crème anglaise

Het is niet geheel volgens de traditionele patisserieregels, maar we gooien ‘m er toch in. Die ietwat bewerkelijke maar overheerlijke crème anglaise krijg je ook een stuk makkelijker voor elkaar met vanille-ijs. Handig wanneer je even wat minder tijd hebt. Let wel dat het ijs van topkwaliteit moet zijn. Lekker over de apfelstrüdel, broodpudding of bij deze hemelse modder.

Meer recepten met vanille-ijs:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.