Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 1 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Wat gaan we doen met Valentijnsdag? Ideeën voor een dag vol culinair genot

Wat doen we dit jaar weer met Valentijnsdag? Culy geeft je een lekkere lijst van ideeën voor de dag van de liefde, van valentijnscadeaus tot aan lekkere etentjes in valentijnsthema.

Je kunt je op Valentijnsdag storten op de valentijnsrecepten van Culy, maar we hebben nog meer ideeën voor je verzameld.

> Lees ook: Lowlander en HEMA lanceren bier voor Valentijnsdag: Love Ale

4 x culinaire ideeën voor Valentijnsdag

Valentijnsdiner voor thuis met Cook Like a Chef

Thuis een lekker valentijnsdiner op tafel zetten? Met Cook Like a Chef zet je weer een sterwaardig menu op tafel, ook op Valentijnsdag. Van 10 t/m 14 februari hebben ze verschillende combinatiemenu’s met gerechten van toprestaurants De Librije, Parkheuvel en Aan de Poel. Een fles cava van Thérèse Boer en bonbons zijn inbegrepen.

Leuk om samen met je geliefde te maken of natuurlijk als verrassing zelf af te maken en te serveren voor een nietsvermoedende partner.

Je kunt de valentijnsmenu’s van Cook Like a Chef nu online bestellen en thuis laten bezorgen op 10, 11, 12 en 14 februari. 

Lovechock

De chocolademakers van Lovechock hebben een nieuwe smaak ontwikkeld. En laat die nou perfect zijn voor de liefde! Hun nieuwste reep LOVE Hibiscus Cacao Nibs is niet alleen roze, maar ook nog eens op smaak gebracht met hibiscus: één van de grote culinaire trends van 2022. Dat ‘m ultiem fruitig en verrassend, volgens de makers. Onze tip: stop ‘m stiekem in de schoen van je geliefde, zoals met Sinterklaas.

Lovechock LOVE Hibiscus Cacao Nibs is nu te koop in bio- en gezondheidswinkels voor € 2,59. 

Lovechock hibiscus
Bron: Lovechock

De valentijnsbox van Wils

Mocht je het nog niet weten: restaurant Wils* in Amsterdam heeft een powerhouse van een patisseriechef in huis. En Tania Yabra heeft speciaal voor Valentijnsdag weer het mooiste uit de kast getrokken. De chef maakte een patisseriebox voor twee personen met hapjes die allemaal eenhapsversies zijn van de beroemde desserts die het restaurant de afgelopen jaren serveerde. Vinden we leuk!

De valentijnsbox van Wils kost € 60,- euro (30 hapjes voor twee personen) en is online te bestellen en af te halen bij het restaurant op 13 en 14 februari. 

Vaccin d’amour

Laat je niet misleiden door de ietwat kitscherige verpakking, want Vaccin d’amour is wel degelijk een interessante smaakmaker voor cocktails. Deze ‘elixer’ is bedacht om cocktails en non-alcoholische drankjes een boost te geven. Het goedje bevat 10 ingrediënten – allemaal afrodisiaca – variërend van exotisch fruit tot aan lokaal geteelde kruiden. Denk aan kers, maretak, ginseng en laos.

Wij kregen er een beetje Angostura Bitters-achtige vibes bij, maar dan íétsje zoeter. Doet ‘t goed in bijvoorbeeld een gin-tonic, maar ook in een glaasje bubbels (je hebt er maar een paar druppeltjes van nodig).

Nieuwsgierig? Vaccin d’amour is online te koop voor € 49,95.

Vaccin d'Amour Valentijnsdag ideeën
Bron: Vaccin d'Amour

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.