Emmo de Bie
Emmo de Bie Inspiratie 6 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

De ‘Tunacado’ is het meest gehypte broodje van TikTok

Als je op TikTok zit heb je ‘m vast al voorbij zien komen: de Tunacado. Dit broodje – dat oorspronkelijk afkomstig is van sapjesketen Joe & The Juice – gaat helemaal viral nadat tiktokker Danielle Matzon ‘m deelde op het bekende platform. Maar wat maakt dit broodje zo immens populair?

Zoals de naam al doet onthullen is de Tunacado een broodje met tonijn en avocado. Daarnaast belegt Joe & The Juice het broodje met tomaat en vegan pesto en wordt hun klassieke, krokante brood gebruikt. Klinkt misschien niet heel bijzonder, maar je moet even weten hoe je daar de allerlekkerste versie van maakt. En de TikTok-community is dat nu op het spoor.

Culy Homemade: zo maak je zelf een butter board (de hit van TikTok)

Tunacado: een virale sensatie

De hype begon allemaal met een TikTok van Danielle Matzon (dzalavsky), waarin zij het broodje introduceert. Zelf belegt ze ‘m het liefst nog extra met iets pikants als tabasco of mosterd. Om de smaaksensatie af te maken, wisselt ze de Tunacado af met augurk en kappertjes voor een fris-zoute combinatie.

Haar filmpje werd in no-time razend populair. Zó populair zelfs dat ze bij Joe & The Juice op bezoek mocht om de keuken in te duiken en ‘m zelf eens te maken.

@dzaslavsky

Tunacado #tunasandwich #joeandthejuice #capers #pickle

♬ original sound – danielle

 

#Tunacado

Zodra iets populair wordt op TikTok, kan je je klok erop gelijkzetten dat honderden (zo niet duizenden) anderen het ook gaan proberen. In een mum van tijd raakte de app dan ook overspoeld met filmpjes waarin men het inmiddels beroemde broodje probeert na te maken. En de reacties zijn lovend.

“Al staat de tent in brand, dan eet ik alsnog eerst m’n broodje op”, aldus gfrenchy111. De enige kritiek is dat er wat weinig tonijn op het broodje zit. Maar gelukkig kun je ‘m ook met extra tonijn bestellen…

Het geheim

Volgens meerdere TikTok-accounts is het geheim van een sublieme Tunacado het dunne, knapperige Deense roggebrood. Joe & The Juice importeert dit brood exclusief uit Denemarken (de sapjesketen is van Deense komaf). Best lastig om zelf te krijgen dus… Maar gelukkig is er wel een alternatief. Onder andere bij Selma’s in Amsterdam verkopen ze een eigen versie van dit Deense brood.

Heb je je brood gescoord? Dan kan je aan de hand van de video’s de Tunacado perfect namaken! Top jij ‘m liever af met mosterd of tabasco?

Culy ontdekt… culinair smørrebrød bij Aamanns 1921 in Kopenhagen

@jaimsterwaimster

Replying to @joeandthejuice TUNACADO PART TWO made possible by @joeandthejuice’s kindness and generosity. Thank you for the giftcards and for rectifying the Tunacado TRAVESTY I experienced last week. #tunacado #tunatok #tuna #joeandthejuice #eating #fyp #viral #mukbang #eatlunchwithme #foodie

♬ original sound – Jaime

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.