Culy Homemade: healthy & snelle havermout-kokos koekjes
We werden geïnspireerd voor dit recept door Sabine van de heerlijke foodblog OhMyFoodness. Zij maakte deze superhealthy, supersnelle havermout-kokos koekjes. Wij maken ze sindsdien (een beetje anders) elke paar dagen op de Culy redactie en oh, wat zijn ze lekker!
Verwarm je oven voor op 180 graden. Prak de rijpe bananen met een vork in een mengkom. Voeg de havermout, kokos en honing toe en prak het geheel door elkaar. Het moet een mooi smeuïg mengsel worden.
Schep met een (ijs)lepel bolletjes ‘beslag’ op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk met een (nat gemaakte) lepel de bolletjes een beetje plat. Bak ze 18 tot 20 minuten in de oven totdat de randjes een beetje goudbruin zijn.
Je kunt ze een paar dagen in een luchtdichte trommel bewaren.
Grijs bord van Bitossi Home via Leeff, € 6,95 en rood servet van Dille & Kamille, € 1,95