Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 6 mei 2018
Leestijd: 2 minuten

Trend in Parijs: deviled avocado (oftewel: gevulde avocado)

Na avocado toast en de avocado als broodje is in Parijs een nieuwe avocado-trend ontstaan: de deviled avocado. Oftewel: gevulde avocado. Het gerecht is een verwijzing naar het alom bekende gevulde ei, maar zou nóg lekkerder en nog romiger zijn. Daarnaast is het ook nog eens helemaal vegan.

Gevulde avocado

Restaurant Le Potager de Charlotte in Parijs zette de gevulde avocado op de kaart. Sterker nog: het is hun signature dish! Avocat facon oeuf mimosa noemen ze ‘m daar. Culinair schrijver Clotilde Dusoulier nam het gerecht op haar beurt weer op in haar kookboek Tasting Paris. Website Food52 sprak onlangs van een nieuwe trend.

Ook restaurant Kitchen Table in Tulum, Mexico (waar Noma nog niet zo lang geleden een pop-up restaurant opende) heeft zo’n gevulde avocado als signature dish. Hun versie is een mix tussen aïoli en guacamole. Je doopt hier dan ook tortillachips in de romige vulling.

gevulde avocado / deviled avocado
Bron: Le Potager de Charlotte

Kruising tussen een gevuld ei en een avocado

Wat is er zo bijzonder aan een gevulde avocado? Laten we wel wezen: het idee is natuurlijk niets nieuws. Want gevulde avocado’s hebben we de laatste jaren genoeg gezien. Met garnalen, met kaas, of met salade bijvoorbeeld.

Maar het idee van de deviled avocado is ietsje anders. Hierbij gaat het om een kruising tussen een gevuld ei en een avocado. Het is dan ook de bedoeling dat het romige aspect van een avocado versterkt wordt met de vulling. De deviled avocado lijkt daarom ook niet alleen op een gevuld ei, maar smaakt er ook naar.

Maak ‘m zelf

Dat levert een vegan gerecht op met een rijke smaak. Bij Le Potager de Charlotte vullen ze hun deviled avocado met een zelfgemaakte, gele hummus met kurkuma. Daarop gaat een vinaigrette, wat sla en kiemgroenten, knapperige pompoenpitten en een snufje paprikapoeder. Maak ‘m zelf na met zelfgemaakte of lekkere kant-en-klare hummus.

Je kunt ook de gevulde avocado van Kitchen Table namaken. Deze blogger ontfutselde het recept. Serveer met knapperige tortillachips.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.