Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 6 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Eindelijk! Deze documentaire draait helemaal om vrouwelijke chefs

Ben jij ook teleurgesteld dat er in series als Chef’s Table zo weinig vrouwen te zien zijn? Terwijl er zó veel vrouwen werkzaam zijn in restaurantkeukens wereldwijd? De nieuwe documentaire The Heat: A Kitchen (R)evolution gaat daar verandering in brengen. Deze docu draait helemaal om vrouwelijke chefs. Halleluja!

Het blijft een ding in de culinaire wereld: mannelijke chefs zien we volop, maar waar blijven de vrouwen? Oftewel: where our ladies at?

Documentaire over vrouwelijke chefs

De documentaire The Heat: A Kitchen (R)evolution belicht drie vrouwelijke chefs die al jaren buffelen in de restaurantindustrie.

Zoals de Franse sterrenchef Anne-Sophie Pic, van La Maison Pic in Valence (met drie sterren!). Maar ook Angela Hartnett die meerdere restaurants runt in Londen en de protegé was van Gordon Ramsay. En de New Yorkse Anita Lo: die 17 jaar lang haar eigen restaurant runde in de big apple.

Daarnaast zijn er ook 5 up & coming vrouwelijke chefs die de filmmakers van The Heat volgen. Van een Canadese chef/kookboekenauteur tot aan een chef die een populair vegetarisch restaurant (Dirt Candy) runt in New York.

The Heat vrouwelijke chefs
Angela Hartnett The Heat

Waar kun je ‘m zien?

De documentaire duurt een uur en zal in de herfst te zien zijn op de Canadese televisie. Wij hopen (en verwachten!) dat The Heat daarna op Netflix te zien zal zijn. We houden je op de hoogte…

Check hierboven alvast de trailer voor een voorproefje.

The Heat documentaire
Bron: The Heat

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.